Gaat U de uitdaging aan? 40 dagen geen alcohol !

Kunt u 40 dagen zonder alcohol?

Gaat u de uitdaging aan? KBO-PCOB daagt u uit om in de veertigdagentijd geen druppel alcohol te drinken.

Tijdens het koken, bij het eten, voor de televisie en als slaapmutsje. Onderzoek toont aan: we grijpen steeds makkelijker naar een wijntje, borrel of een glas koud bier. 84 procent van de 55-plussers drinkt zowel doordeweeks als in het weekend en 1 op de 3 senioren schenkt zichzelf elke dag een glaasje (of meer) in. Het aantal senioren met een uit de hand gelopen drinkgewoonte stijgt en baart zorgen.
Makkie of moeilijk? Kom er zelf achter en doe mee met ‘40 dagen geen druppel’! Alleen of samen met anderen, leden en niet-leden.

Eerst meer weten? Lees hieronder meer over de actie!

Doe mee en ontvang gratis het ‘40 dagen geen druppel’-speldje!*

Het zal niet gemakkelijk zijn om deze uitdaging vol te houden, omdat er veel gelegenheden zijn waar een glaasje wijn bij ‘hoort’. U zult vaak ‘nee’ moeten zeggen. Om u aan te moedigen en te helpen liet KBO-PCOB een speciaal speldje maken met een druppel erop. U houdt de uitdaging makkelijker vol als mensen zien dat u meedoet aan ‘40 dagen geen druppel’. Bevestig het daarom zichtbaar op uw kleding. Zo maakt u het initiatief herkenbaar voor uw omgeving en dat leidt misschien wel tot leuke gesprekken. Als u zich aanmeldt en meedoet met ‘40 dagen geen druppel’, krijgt u het speldje gratis thuisgestuurd.

Website 40 dagen geen alcohol

Deel dit artikel