JAARTHEMA RENTMEESTERSCHAP

Vrijdagavond 9 februari: Startbijeenkomst Rentmeesterschap

Met Mgr.dr. C.F.M. (Ron) van den Hout, bisschop van Groningen Leeuwarden

en Frans Keurentjes, bestuursvoorzitter FrieslandCampina

Een zeer actueel onderwerp dat ons allemaal aangaat is: “de complexiteit van het omgaan met de wereld en haar bewoners” m.a.w. “wat is goed rentmeesterschap”.

De Norbertusparochie besteedt een jaar lang extra aandacht aan het thema Rentmeesterschap. Een jaar lang worden er tal van activiteiten ontplooid die te maken hebben met duurzaamheid en rechtvaardigheid. De aftrap vindt plaats op 9 februari in Hotel Faber.

Mgr. Van den Hout en Dhr. Keurentjes zullen vanuit hun eigen achtergrond en expertise de vraag proberen te beantwoorden: “wat is goede zorg voor de wereld en haar bewoners?”. Ook is er ruimte voor gesprek.

De avond begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur

Plaats: Hotel Faber, Meint Veningastraat 123 te Hoogezand.

Iedereen is van harte welkom!

Deze avond wordt georganiseerd door de Norbertusparochie en Solidair Groningen & Drenthe.

Activiteitenkalender 2018 Jaarthema Rentmeesterschap

De eerste avond in Hotel Faber was een groot succes. Mevr. de Winter had hoogstens 50 mensen verwacht ,maar een paar honderd kwamen naar Hoogezand. Het kan zijn dat ze ook speciaal voor onze nieuwe Bisschop kwamen. We zullen het de volgende keer zien.
Hier enkele foto’s