Openluchtviering in dienst van het leven. Norbertusdag.

 Norbertusdag –Zondag 17 juni-                                                                         Openluchtviering en Duurzame Picknick onder het thema:

Nu we ons wat intensiever met Rentmeesterschap bezig houden komen we er meer en meer achter  dat alles en iedereen van elkaar afhankelijk is. Een mens kan veel, maar er zou maar eens geen voedsel zijn of je zult maar gebrek hebben aan schone lucht of water.  In alles wat we doen is het belangrijk dat we stil staan bij ‘zorg om elkaar (mens, plant en dier) -zorg om onze planeet ’. En zo kwamen we tijdens de voorbereiding van de Norbertusdag op het thema van de Openluchtviering: Iedereen en Alles in Dienst van het Leven. Als werkgroep Groene Sector hebben we een viering met inspirerende teksten samengesteld waaruit blijkt dat iets kleins kan uitgroeien tot iets moois en nuttigs en dat we daarom blij mogen zijn met al wat groeit en bloeit in deze wereld. We nodigen alle volwassenen uit dat samen met ons te vieren. Als werkgroep Kinderwoorddienst hopen we dat er ook veel kinderen komen om op zoek te gaan naar veel moois in de buurt van de Mausel. De allerkleinsten kunnen lekker spelen of slapen in de crêche.

Bovendien willen we een goede smaak geven aan het leven en bieden we jullie, groot en klein, na de viering een gezonde picknick aan met verse streekproducten.  Natuurlijk willen we als goede rentmeesters geen eten of drinken weggooien, vandaar dat we aan jullie vragen of je je wilt opgeven. Opgeven kan tot uiterlijk 11 juni. Dat kan (bij voorkeur per mail) bij: Renate van Oostwaard, mail: vofvanoostwaard@zonnet.nl; Jan Jurrius, mail: jan.jurrius@wxs.nl, tel. 0597-416282; of Richard Krijnsen, mail: richardkrijnsen@home.nl, tel.0598-390913. Wil je daarbij aangeven of je komt voor de viering of de picknick of voor beide en met hoeveel personen. Ook liggen er achter in de kerken intekenlijsten.

Iedereen van harte welkom op zondag 17 juni op de OpenLuchtViering en Duurzame Picknick bij Boerderij de Mausel. Aanvang: 11.00 uur. Adres: Noorderstraat 21, Noordbroek.

Het kunstwerk, het beeld op de foto, is gemaakt door de kunstenaar Michael van Helvert (Norbertijnen van Heeswijk Dinther) Hij was een kunstenaar die nooit waardering heeft ervaren bij zijn medebroeders in Heeswijk en daardoor ook niet in de maatschappij.

 

Deel dit artikel