Rokkov en Neos Anemos stoppen ermee

 

Na 46 jaar stoppen Rokkov en Neos Anemos ermee. In de glorie jaren (15 jaar geleden) telde het koor zo’n 60 man. Tot een aantal jaar terug speelden er ook een drumstel, elektrisch basgitaar, elektrisch gitaar, een keyboard en bij een aantal nummers dwarsfluit. De laatste jaren werd er alleen keyboard gespeeld door tevens onze dirigente.
Het koor repeteerde op de vrijdagavond. We zongen Christelijke liederen die we als koor konden gaan zingen. Rokkov bestond uit 3 partijen: Alten, Sopranen en de mannen. De meeste leden hadden voor Rokkov aan bij het jeugdkoor gezeten. Bij dit jeugdkoor je je aanmelden na de kerst van groep 4. Na de kerst van de 1e klas voortgezet onderwijs kon je je aansluiten bij Rokkov.
Nadat het zingen bij Rokkov was afgelopen, was er tot een aantal jaar terug ook soos. Van een ouder lid heb ik begrepen dat de soos elke avond van de week werd bezocht. Later was dit alleen op vrijdag na de repetitie. Je kon dan voor een relatief goedkoop bedrag iets te drinken fris of (alcoholisch voor de toen nog 16+ers) nemen en een koek en/of chips erbij. Het drinken en de koeken hield jezelf bij op het soosrooster en betaalde je eens per zoveel tijd.
Rokkov ging ook elk jaar met het jeugdkoor op kamp. Hier werden veel spelletjes gespeeld waaronder: 2 keer een nachtspel, pionnenroof, een stormbaan, voetbal, en nog meer spellen. Naast het kamp waren er nog andere activiteiten die Rokkov organiseerde voor de mede-koorleden en jeugdkoorleden zoals: ruilspel, beachparty, barbecue.

Deel dit artikel