Rozenkrans bidden in oktober

 

De rozenkrans is een katholiek gebedssnoer. De ‘ketting’ bestaat uit 59 kralen en begint met een kruisteken. Oorspronkelijk had hij 150 kralen die symbool stonden voor de 150 psalmen uit de Bijbel. De Rozenkrans die wij bidden, kregen we volgens de traditie doordat Maria hem in de 15de eeuw, aan Sint Dominicus de Guzman schonk, met de boodschap het “Wees gegroet” en het “Onze Vader” te bidden bij elk van de kralen. De psalmen werden dus vervangen door een “Wees Gegroet” wat het makkelijker maakte voor mensen die geen tijd hadden om de psalmen te bidden of deze niet konden lezen.
Bij het bidden van elk tientje (een rijtje van tien kralen) mogen we nadenken over het leven van Christus, dat oorspronkelijk is samengevat in 15 geheimen. Als we deze allemaal willen overdenken moeten we de gebedssnoer drie keer helemaal bidden, als je dat doet heb je de hele “rozenkrans gedaan”. Slechts één reeks geheimen bidden noemen we een “rozenhoedje”. Paus Johannes Paulus II voegde aan deze geheimen nog de “5 geheimen van het Licht” toe. Dat brengt het totaal dus op twintig.
Wie de rozenkrans bidt, toont niet alleen zijn toewijding aan God, maar krijgt er ook de bijzondere aandacht van Maria door. Het is dus zeker de moeite om te doen.

Waar en wanneer:

 • Hoogezand-Sappemeer
  • Woensdag 3, 10, 17, 24 en 31 oktober.
   Aanvang 10.15 uur (Inloop vanaf 10.00 uur)
 • Veendam
  • Dinsdag 2, 9, 16, 23 en 30 oktober
   Aanvang 10.30 uur (Inloop vanaf 10.00 uur)
 • Winschoten
  • Dinsdag 9, 16, 23 en 30 oktober
   Aanvang 19.00 uur
Deel dit artikel