De St Vituskerk op weg naar Kerst

Sinterklaas is nog maar net in het land en wij zijn al weer druk bezig met allerlei voorbereidingen op weg naar Kerst. Ook in de St Vitus-geloofsgemeenschap.

Kniepertjes

Vanaf maandag 27 november zijn er weer kniepertjes verkrijgbaar. Enthousiaste vrijwilligers komen bij elkaar in de pastorie om deze befaamde lekkernijen voor u te bakken. Wees er snel bij, want ze gaan letterlijk als warme broodjes over de toonbank!

KerstInn

Op zaterdag 9 december organiseren we een KerstInn. Een tentoonstelling van kerststallen, heiligenbeelden en Mariabeelden. Ook zijn er boeken en cd’s, kerststukjes en kerstkransen. Een mooie gelegenheid om onder het genot van koffie, chocolademelk en huisgemaakte lekkernijen elkaar te ontmoeten. De KerstInn wordt gehouden in de St Vituskerk, van 10.00 uur tot 16.00 uur.

St Vitus in het licht

Op zaterdag 22 december, van 16.00 uur tot 19.00 uur is het interieur van de St Vituskerk sfeervol verlicht met veel waxinelichtjes en kaarsen. Dit gebruik vindt zijn oorsprong in de Rorate Mis van vroeger, toen werd de Mis gevierd voor zonsopgang en was de kerk alleen verlicht door de kaarsen.
De deuren staan wijd open van 16.00 uur – 19.00 uur voor belangstellenden. Ook is er de gelegenheid voor moment van bezinning of om een kaarsje op te steken bij Maria.

Kijk verder op deze website voor nog meer activiteiten rondom Kerst in onze parochie.