Vastenactie 2019

Op Aswoensdag, 6 maart 2019, begint de 40-dagen tijd, dit is ook de start voor de Vastenactie. De 40-dagen tijd loopt tot de eerste paasdag op 21 april 2019.
Wat gaan we allemaal doen:
 Vanaf het weekend 9 / 10 maart liggen er vastenzakjes achter in de kerk of worden deze uitgereikt in de kerk.

Uw bijdrage voor het “schoon water” project kunt u via de vastenzakjes achter in de kerk in de bus of doos deponeren. Als u van de vastenactie een acceptgiro kaart krijgt kunt u die gebruiken. U kunt uw bijdrage ook overmaken naar de Vastenactie:
IBAN: NL21 INGB 0000 0058 50
Schoon water verandert alles!
Even je handen wassen, een glas water pakken, de wc doortrekken of theezetten: we staan er in Nederland nauwelijks bij stil wat een luxe het is dat we kranen in huis hebben waar altijd schoon water uit komt.
In grote delen van de wereld is water ver weg en vaak ook onveilig. Dat veroorzaakt talloze problemen: op het gebied van gezondheid, opleiding en scholing, economische ontwikkeling en de verhouding tussen mannen en vrouwen. Vooral vrouwen en kinderen ondervinden namelijk de gevolgen van het gebrek aan schoon, toegankelijk water. Ze lopen vaak dagelijks urenlang naar het dichtstbijzijnde moeras, naar de rivier of het meer om water te halen. Die tijd kunnen ze niet besteden aan andere dingen, zoals naar school gaan of geld verdienen.
Vastenactie steunt diverse projecten die schoon water dichtbij mensen brengen. En daarmee worden levens blijvend veranderd!
In 2019 zetten we vijf waterprojecten in de schijnwerpers.
• Een waterput voor Baboursaye, Niger
• Goed waterbeheer in Kivu, Congo
• Schoon water bij de hand op Flores, Indonesië
• Veilig drinkwater in Jocote Arriba, Nicaragua