feb
feb 27 @ 10:00 – 11:30

Op dinsdagmorgen staan in Veendam de kerkdeuren open van 10.00 uur tot 11.30 uur voor iedereen.

feb
feb 28 @ 09:30 – 12:00

Elke woensdagmorgen is de kerk open van 9.30 uur tot 12.00 uur. In de zomerperiode kunt u ook op zaterdagmiddag van 13.30 uur tot 15.30 uur binnenlopen voor een rustmoment, een gesprekje met één van de vrijwilligers of om de kerk van binnen te bekijken.

mrt 2 @ 13:30 – 16:00

Elke vrijdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur zijn de kerkdeuren van de St. Vituskerk geopend voor iedereen die wil binnenkomen. De kerk is toegankelijk voor rolstoelen.

Theatervoorstelling ‘De OmZieners’ @ Mfc de Binding
mrt 2 @ 20:00

Theatervoorstelling ‘De OmZieners’

‘De OmZieners’ wordt gebracht door de Joseph Wresinski Cultuur Stichting. Een theatergroep van mensen die in armoede leven en ervaren theatermakers. Samen maken en spelen zij theater dat laat zien wat mensen in armoede meemaken, wat zij denken en voelen en wat anderen over hen denken en zeggen.

‘De OmZieners’ stelt vragen over de samenleving en hoe deze is ingericht. Over het handelen van mensen met macht en invloed, en de gevolgen daarvan voor mensen in armoede. De voorstelling laat zien hoe armoede mensen kwetsbaar maakt. ‘De OmZieners’ is ook een zoektocht naar compassie. Niet in de zin van medelijden, maar “het voelen van de pijn van een ander in jouw hart”, zoals een man in armoede omschreef. Kennen we nog compassie voor de ander?

Plaats: Mfc de Binding, Sportlaan 4, 9665 HT Oude Pekela

Vanaf 19.30 uur bent u van harte welkom. De voorstelling begint om 20.00 uur. De entree is gratis. Na afloop wordt een vrije gift gevraagd. Zo kan iedereen bijdragen wat zij/hij wil.

mrt 6 @ 10:00 – 11:30

Kerk open Oude Pekela @ RK kerk Sint Willibrordus Oude Pekela
mrt 6 @ 14:00 – 16:00

De St Willibrorduskerk in Oude Pekela is elke eerste dinsdag van de maand geopend, van 14.00 uur tot 16.00 uur. Klik hier voor meer informatie.

mrt 7 @ 09:30 – 12:00

mrt 9 @ 13:30 – 16:00

mrt 13 @ 10:00 – 11:30

mrt 14 @ 09:30 – 12:00

Theatervoorstelling ‘De OmZieners’ @ Hotel Faber Hoogezand
mrt 14 @ 20:00

Plaats: Hotel Faber Hoogezand, Meint Veningastraat 123, 9601 KE Hoogezand

do
Theatervoorstelling ‘De OmZieners’ @ Hotel Parkzicht
mrt 15 @ 20:00

Plaats: Hotel Parkzicht, Museumplein 3, 9641 AD Veendam

mrt 16 @ 13:30 – 16:00

za
biechtgelegenheid @ HH. Martinus-Willibrordus Hoogezand-Sappemeer
mrt 17 @ 16:00 – 17:00

Boete en verzoening

In de Veertigdagentijd is het een goed gebruik om stil te staan bij het feit dat we maar kleine mensen zijn. Kleine mensen die niet altijd hun best doen om op een goede manier met God, met onze naaste en met onszelf om te gaan. Soms doen we anderen pijn. Doen we de samenleving te kort.

Met Pasen vieren we dat God onze tekortkomingen niet het laatste woord gunt. God Zelf heeft het laatste woord en dat woord is goed en liefdevol.
In de boetevieringen komen twee punten duidelijk naar voren: het erkennen van onze fouten en het vertrouwen dat God ons steeds wil vergeven en opnieuw met ons wil beginnen.

Zo kan het in alle opzichten Pasen worden.

Naast de boetevieringen is er ook de mogelijkheid om het sacrament van boete en verzoening te ontvangen.

Voor een gesprek kunt u ook contact opnemen met de pastores.

zo
Vastenmaaltijd @ HH. Martinus-Willibrordus Hoogezand-Sappemeer
mrt 18 @ 17:00
Vastenmaaltijd @ HH. Martinus-Willibrordus Hoogezand-Sappemeer | Sappemeer | Groningen | Nederland

Vastenmaaltijd

In de 40-dagentijd, van 14 februari tot 1 april 2018, staan we weer stil bij de Vastenactie. De activiteiten bestaan uit het promoten van de landelijke campagne, het aanbevelen van uw financiële steun en de inmiddels traditionele Vastenmaaltijd.
De vastenmaaltijd is dit jaar op zondag 18 maart om 17.00 uur in de RK kerk te Sappemeer. Vieren we samen van een karige maaltijd genieten. U bent hierbij van harte uitgenodigd. Deze vastenmaaltijd staat dit jaar ook in het teken van het rentmeesterschap wat prima past bij het onderwerp als het gaat om duurzaamheid-voedselconsumptie en we zoeken verbinding met de biddag voor gewas.

U kunt zich aanmelden via de intekenlijst achter in de kerk of via een email naar roelofsloot@netvisit.nl.

mrt 20 @ 10:00 – 11:30

mrt 21 @ 09:30 – 12:00

Bijeenkomst parochiereis @ Parochiezaal Sint Vitus Winschoten
mrt 21 @ 20:00
Bijeenkomst parochiereis @ Parochiezaal Sint Vitus Winschoten | Winschoten | Groningen | Nederland

PAROCHIEREIS: 4 tot en met 9 juni 2018
Begin juni gaan we vanuit onze parochie op reis. We treden dan in het voetspoor van de Heilige Norbertus, de patroon van onze parochie.
We reizen langs verschillende steden en plekken waar Norbertus heeft geleefd en gewerkt, waaronder de steden Xanten, Maagdenburg en Praag. Op 6 juni, de sterfdag van Norbertus, zullen we een bezoek brengen aan zijn graf in het Strahov-klooster in Praag.

Ook zullen we de stad Praag bezichtigen en een bezoek brengen aan enkele Norbertijner Abdijen, waaronder de Abdij van Berne in Heeswijk.

Op woensdagavond 21 maart om 20.00 uur is er een informatiebijeenkomst over deze reis in de pastorie van Winschoten, Langestraat 75,
9671 PC Winschoten.

Voor deze bijeenkomst bent u van harte uitgenodigd.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Margret Pater, tel: 0597-41 53 68
Pastor Bernard Buit, tel: 0598-47 07 12

do
Inleiding goede week @ Pastorie Sint Vitus Winschoten
mrt 22 @ 20:00

Inleiding over de Goede Week

De Goede Week staat vol van symbolen en gebruiken die in de loop der eeuwen zijn ontstaan. Soms gebeuren de dingen vanuit de traditie, maar bijna altijd zit er wel een diepere betekenis achter. Als u benieuwd bent en de betekenissen wil ontdekken achter deze rijke liturgische dagen dan bent u van harte welkom. In deze inleiding zal er gekeken worden naar de betekenissen van de verschillende dagen, de uitdrukkingsvormen daarvan in de liturgie en naar de verschillende vieringen van het Paastriduüm.

Remco Hoogma, stagiair

mrt 23 @ 13:30 – 16:00