2021 was een bijzonder jaar.

2021 was een bijzonder jaar. Er waren nog veel coronabesmettingen, coronamaatregelen en eind december nog een lockdown. In onze opbrengsten is dat terug te zien aan de collecteopbrengsten. In onze kerken konden slechts een beperkt aantal parochianen aanwezig zijn. Het heeft veel mensen geraakt om niet naar een viering te kunnen komen. De afstand die we moesten houden heeft veel invloed gehad op onze sociale leven. Onze voorziening voor groot onderhoud is belegd bij het bisdom. Hier zijn meerdere parochies bij aangesloten in Noord-Nederland. De ABN-AMRO belegt voor ons en heeft een rendement van 5,5% behaald. Het resultaat hiervan drukt ons verlies. De kosten die de parochie heeft moeten maken zijn hoger dan vorig jaar. Iedereen heeft last van de hoge inflatie en het duurder worden van het dagelijks leven. Ook de parochie heeft hier last van. De kosten van onderhoud aan onze kerken is dan ook gestegen. Onze vrijwilligers zorgen er gelukkig voor dat op veel vlakken de kosten worden gedrukt. Dat scheelt enorm en bedankt hiervoor. Ondanks alles hebben we een negatief resultaat over 2021 van € 27.050,-. Het zal de komende jaren niet makkelijker worden nu het eind van de inflatie nog niet in zicht is. We houden moed en laten we genieten binnen onze geloofsgemeenschappen!

Erik Pentenga, penningmeester