SchuldHulpMaatje Midden-Groningen zoekt nieuwe maatjes

SchuldHulpMaatje Midden-Groningen zoekt nieuwe maatjes


Steeds meer mensen hebben geldzorgen of hebben problemen met rondkomen. Dat heeft een enorme invloed op hun leven. De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje helpen mensen op weg naar een gezonde manier om met geld om te gaan, zodat iemand het zelf kan. SchuldHulpMaatje Midden-Groningen is op zoek naar nieuwe enthousiaste Maatjes.

Geldzorgen geven mensen veel stress. Als SchuldHulpMaatje luister je naar hun verhaal en zoek je samen naar oplossingen. Je begeleidt mensen om hun geldzaken zelf te regelen. Gratis en zonder oordeel. Je bent er voor mensen die niet weten hoe ze rond moeten komen of die (bijna) schulden hebben.

Gecertificeerd vrijwilliger

Voordat je als Maatje aan de slag gaat, krijg je een driedaagse training. Je maakt deel uit van een team van Maatjes, ondersteund door een coördinator. Er is elk jaar intervisie en bijscholing in de vorm van e-learning. “Ik leer bij iedereen zelf ook wat bij”, zegt Maatje Mases. “Iedereen heeft zijn eigen verhaal. Het werk past goed bij mijn vaardigheden, hier ben ik goed in. Het geeft me veel voldoening.”

Meer informatie en aanmelding

SchuldHulpMaatje Nederland is in 2010 opgericht op initiatief van de landelijke kerken en werkt zowel lokaal als landelijk effectief samen met kerken, overheid, maatschappelijke organisaties en andere hulpverlenende instanties.

In Midden-Groningen is in 2020 SchuldHulpMaatje Midden-Groningen opgericht als stichting “Soamen kop ter veur” vanuit een aantal kerken in Midden-Groningen. Het doel is om vanuit naastenliefde mensen met (dreigende) schulden te ondersteunen bij het op orde krijgen van hun financiën en samen toe te werken naar financiële zelfredzaamheid.

Het aantal hulpvragen is sterk toegenomen en daarom zijn we nu op zoek naar extra Maatjes.
SchuldHulpMaatje gelooft dat het kan: mensen en hun geldzaken beter in balans brengen.

Geloof jij dat ook en denk je erover om je hiervoor in te zetten?

Meld je aan voor de informatieavond op 19 oktober 2023 om 20.00 uur in NGK de Ark, in Hoogezand  via communicatie@middengroningen.schuldhulpmaatje.nl.

Of neem vandaag nog contact op met de coördinator van SchuldHulpMaatje Midden-Groningen, Louise Reeder, 06- 30 75 30 02.

Deel dit artikel