Actie voor Madre Rosetta

 

De acties voor de alfabetisering voor kansarme meisjes en jonge vrouwen in Maputo in Mozambique zijn al weer in volle gang. En, zoals de situatie in dit land in zijn algemeenheid is en voor vrouwen en meisjes in het bijzonder, zal de komende jaren de ondersteuning grote noodzaak blijven. Mozambique behoort tot de armste landen ter wereld. Ieder jaar is er sprake van natuurgeweld veroorzaakt door cyclonen en overstromingen. En niet het minste probleem zijn de aanvallen door Jihadisten in het noorden met veel en gruwelijk geweld. Dit laatste veroorzaakt veel vluchtelingen in eigen land.

Vanuit onze stichting proberen we steeds ons steentje bij te dragen. Ieder jaar weer, ook in 2024.

Dit voorjaar mochten we het verhaal van Madre Rosetta op enkele kerk- en verenigingsbijeenkomsten vertellen. Voor 2025 zijn er al een paar verenigingen die ons verhaal in hun jaarprogramma opgenomen hebben. Zo ontstaat er een steeds bredere kring van mensen die ondersteuning bieden. Dat doet goed.

Ondertussen is ook de jamactie van start. De eerste rabarberjam zit in de potjes. We hopen op een goed oogstjaar. In 2023 hebben we van een aantal vrienden en bekenden bessen en pruimen aangeboden gekregen. Daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt en om en nabij 300 potjes mee kunnen vullen. Dat was grandioos!

Wij zijn blij met alles wat aangeboden wordt. Mocht u fruit en/of lege glazen potjes over hebben en het aan Madre Rosetta willen schenken, neem dan even contact met ons op.

Wij weten er wel raad mee.

Ook dit jaar gaan we weer bolchrysanten verkopen. Daarover leest u meer in de volgende editie van ROTS en BRON.

Met uw hulp hebben we dit voorjaar al € 15.000,- over kunnen maken voor de alfabetisering en enkele beroepstrainingen. Daarnaast konden we met € 5.000,- financieel bijspringen om het directe leed van vluchtelingenkinderen wat te verzachten.

Tot zover de stand van zaken van dit voorjaar.

Mochten wij iets voor u, of u voor ons, kunnen betekenen, neem dan contact met ons op. Wij staan graag voor u klaar.

 

Bernard Meulman                  06-33765972

Rita Arends                            06-46418221

Ricky van den Aker                06-28208935

 

 

Deel dit artikel