Bedevaart Assisi

Datum: 16 oktober 2019
Plaats: Pastorie,
Langestraat 75, 9671PC Winschoten
Wilt u deze bijeenkomst bijwonen, dan graag even aanmelden bij Margret Pater,
Email margretpater@outlook.com
tel.: 06-11 18 96 38

Van 25 april – 3 mei 2020

9-daagse bedevaart naar Assisi met het bisdom Groningen-Leeuwarden

In 2020 is het al weer vier jaar geleden dat wij als bisdom Groningen-Leeuwarden met elkaar op bedevaart zijn geweest. Daarom heeft mgr. Van den Hout het voorstel gedaan om, samen met de VNB, als bisdom een bedevaart te houden naar Assisi. Daarmee treden we in de voetsporen van de heilige Franciscus. Hij was een man Gods, had een diep geloof en een authentiek gebedsleven. Hij geldt als één van de grootste heiligen van de katholieke kerk. Ook zal er tijdens de reis aandacht zijn voor de heilige Clara, zij is tevens een belangrijke gids voor ons gelovig leven!

Wat kunt u verwachten?

U vertrekt vanuit het bisdom naar Duitsland waar u de eerste overnachting heeft. Na het ontbijt gaan we door naar Milaan waar we eveneens overnachten. Vandaaruit reizen we door naar Assisi. Tijdens de reis bezoekt u Assisi, de grote basiliek, San Damiano en de Santa Chiara. U zult de omgeving van Assisi verkennen met bezoeken aan onder andere La Verna.

Op dag zeven gaan we aan de terugreis beginnen met een overnachting in Ravenna. Na het ontbijt gaan we richting Ulm waar de laatste overnachting plaatsvindt. Vanuit Ulm gaan we richting Keulen waar we de bedevaart afsluiten met een Eucharistieviering in de Dom. In de avond zijn we weer terug in het bisdom.

Gedurende de reis wordt iedere dag de Eucharistie gevierd.

De kosten?

De kosten voor deze reis zijn per pelgrim € 999,00. Toeslag eenpersoonskamer € 240,00. Kinderen en jongeren tot 25 jaar kunnen mee met 50% korting, dus voor € 499,00.

Binnenkort zullen er in uw parochie of regio informatiebijeenkomsten gehouden worden ter promotie van de reis. Ook kunt u informatiefolders vinden achter in de kerk. Nadere informatie vindt u in uw parochieblad en op de websites van het bisdom en uw parochie. Opgave kan ook dan bij de contactpersoon van uw regio!

Mgr. Van den Hout verheugt zich erop met u op bedevaart te gaan!

Klik op de link voor de Folder Assisi 2020

GRAAG TOT ZIENS!