Bestuurszaken

 

Wij staan samen voor uitdagingen zoals wij lazen in de vorige ROTS en BRON betreffende de financiële situatie, maar kijken vol goede moed naar de toekomst die voor ons ligt. Geld maakt niet gelukkig en ondanks dat het de realiteit is moeten wij proberen er anders in te gaan staan.

Wat is belangrijk.

Samen positief naar de toekomst kijken en mogelijkheden zien i.p.v. onmogelijkheden.

Er gebeuren zoveel mooie dingen waar wij trots op mogen zijn.

Samen komen wij er wel.

Wij zitten op dit moment in de vastentijd, de 40 dagentijd.

Tijd voor bezinning, tijd voor jezelf of juist tijd voor de ander.  

 

Het deed mij denken aan een preek van paus Franciscus.

Paus Franciscus zei :

 

In zijn laatste periode op aarde sprak Jezus de woorden die uitdrukken wat het betekent om een ​​christen te zijn: “Zoals ik u heb liefgehad, zo moeten ook jullie elkaar liefhebben”.

Dit is het testament dat Christus ons heeft nagelaten, de toetssteen om te weten of we werkelijk zijn leerling zijn of niet: het gebod van liefde.

Laten we onze aandacht richten op de twee essentiële elementen van dit gebod:

Terwijl de wereld ons er vaak van probeert te overtuigen dat we alleen van waarde zijn als we resultaten boeken, herinnert het evangelie ons aan de waarheid van het leven: we zijn geliefd. En dat is onze waarde, we zijn geliefd.

De liefde die we van de Heer ontvangen, is de kracht die ons leven verandert: het vergroot ons hart en maakt ons klaar om lief te hebben. Daarom zegt Jezus – en dit is het tweede aspect – “zoals ik u heb liefgehad, zo moeten ook jullie elkaar liefhebben”.

Omdat we geliefd zijn, hebben we ook de kracht om te leven.

Het lijkt ingewikkeld, maar het is zo simpel.

Dienstbaar zijn.

Dienen betekent het eigen belang niet voorop stellen; zich te ontdoen van het gif van hebzucht en concurrentie en de angel van egoïsme bestrijden.

Laten we de alledaagse dingen beleven in de geest van dienstbaarheid, met liefde en zonder poespas, zonder iets te eisen.

 

Het bestuur gaat het komende halfjaar weer langs alle locatieraden.

Tevens willen wij ook zichtbaar zijn voor alle parochianen en zijn ten alle tijde bereid om in gesprek te gaan.

 

 

Deel dit artikel