Bezinning tussen Rijn en Maas

Nijmegen – Kevelaer – Xanten

Dinsdag 18 oktober – donderdag 20 oktober 2022

Beste Parochianen,

Graag willen we aan een veel gehoorde wens “wanneer gaan we weer op reis” gehoor geven. De planning is om gedurende een driedaagse reis het gebied tussen Rijn en Maas te verkennen. De eerste dag rijden we via Nijmegen naar Kevelaer. De tweede dag staat geheel in het teken van de bedevaart in Kevelaer. De derde dag bezoeken we de St. Victorsdom in Xanten. Na het bezoek aan Xanten wordt de thuisreis aanvaard.

We verzamelen 18 oktober om 7.45 uur op P&R Hoogkerk. De bus vertrekt om 8.00 uur naar Nijmegen. Daar is ontvangst met koffie/thee en vlaai.

Lunch zelf meenemen.

Verwachte aankomsttijd in Kevelaer 14.15 uur. Kamerindeling en een kort middagprogramma waarna wij dineren in de Goldener Schwan.

19 oktober sluit de bedevaartgroep vanuit de Jozef Kathedraal zich bij ons aan en blijven we de hele dag in Kevelaer. Diner en avondeten in het priesterhuis.

20 oktober om 10 uur vertrek naar Xanten. Bezoek aan de Victorsdom en korte meditatie in de crypte. Lunch.

Vertrek uit Xanten om 15.00 uur. Verwachtte aankomsttijd P&R Hoogkerk om 18.00 uur.

Kosten. De prijs voor deze reis bedraagt 300 euro.

Dit is inbegrepen de busreis, overnachtingen en maaltijden (m.u.v. de lunch op de eerste dag). Drankjes, ook bij de maaltijden, zijn voor eigen rekening. Ook niet inbegrepen zijn een reis- en annuleringsverzekering.

Deelname aan de reis is aan een maximum aantal gebonden. Dus snel aanmelden, graag voor 14 september 2022, bij pastoorakhjellema@gmail.com

Met vriendelijke groet,

namens Reisbureau (in oprichting) “de Kleijn(e) Pastoor”.

Pastoor Arjen Jellema en Ria de Kleijn.

CONCEPT PROGRAMMA

Maandagavond 17 oktober

19.00 uur. Reisgebed in de Salvatorkerk te Groningen.

Vervolgens krijgt u, onder het genot van een kopje koffie/thee de laatste informatie over de reis.

Dinsdag 18 oktober

Verzamelen om 7.45 uur P&R Hoogkerk. Vertrek 8.00 uur.

Daarna rijden we naar Nijmegen, waar we worden ontvangen door prof. Dr. Herwi Rikhof. Wij zijn bij hem te gast in de Cenakelkerk.

We beginnen met koffie/thee en een stuk vlaai. Vervolgens zal Dr. Rikhof een Spirituele rondleiding in de Cenakelkerk verzorgen.

De door ons zelf meegebrachte lunch zullen we daar nuttigen.

En dan de weg vervolgen naar Kevelaer.

Na onze bagage op de kamer in het priesterhuis te hebben gezet, bezoeken we het museum in Kevelaer.

17.00 uur.  We komen bij elkaar bij de Genadekapel en zingen een groet ter ere van Maria.

18.30 uur.  Diner in de Goldener Schwan.

We besluiten de eerste dag om 21.00 uur met een samenzijn in de wijnkelders van het priesterhuis.

Woensdag 19 oktober

Om 8.00 uur worden we aan het ontbijt verwacht.

9.30 uur.  Rondleiding in de Orthodoxe Kapel.

Daarna gelegenheid voor koffie, ook kan op eigen gelegenheid de stad wat verkend worden.

11.00 uur.  Viering in de Basilika samen met de bedevaartgoep van de Jozef Kathedraal.

12.00 uur.  Rond het middaguur zal het diner in het priesterhuis worden geserveerd.

Na het eten wordt de kruisweg gebeden, in het kruiswegpark.

Natuurlijk is er daarna weer tijd voor een consumptie en de gelegenheid om Kevelaer zelf te ontdekken.

18.00 uur.  We kunnen aansluiten bij het Marialof, dat dagelijks in de kaarsenkapel wordt gebeden.

18.30 uur.  Het eten staat voor ons klaar in de grote zaal van het priesterhuis.

De dag wordt om 21.00 uur afgesloten met een samenzijn in de wijnkelders van het priesterhuis.

Donderdag 20 oktober

Om 8.00 uur worden we aan het ontbijt verwacht. Vervolgens kan iedereen individueel nog rondwandelen in Kevelaer.

9.50 uur.  Verzamelen bij het priesterhuis waar de bus op ons wacht. Vertrek naar Xanten. Daar zullen we een bezoek brengen aan de Victordom, en het StiftsMuseum. Aansluitend lunchen we.

15.00 uur.  Vertrek uit Xanten, verwachte aankomst P&R Hoogkerk omstreeks 18.00 uur.