Bijzonder bezoek tijdens open kerk in Veendam

Iedere dinsdagmorgen is de kerk open in Veendam. Soms met weinig bezoek, soms met wat meer. Kort geleden kregen we bezoek van een Fransman. Duidelijk een wandelaar met een rugzak vol bagage bij zich. Deze meneer keek even rond en vroeg daarna in het Engels of hij een ketel heet water van ons zou kunnen krijgen, dan kon hij zijn pasta koken. Alles had hij bij zich. Hij wilde buiten onder de boom zijn eten klaarmaken. We vonden, als we een open gastvrije kerk willen zijn, we hem ook moesten uitnodigen om even in het parochiezaaltje zijn eten klaar te maken. En zo gebeurde het. Op een één pits gasstelletje werd zijn pasta gekookt. Onder tussen vertelde hij dat hij al van af maart onderweg was. Vanaf een plaatje liet hij zien dat hij vanuit de stad Lyon in Frankrijk, via Duitsland, Denemarken, Zweden en Noorwegen nu weer op de terugweg naar huis was, waar hij hoopte in november weer aan te zijn. Hij had er al 7000 km opzitten. Na alles weer keurig schoongemaakt te hebben vertrok hij richting Rolde. Zo hebben we soms bijzondere ontmoetingen. En dat is waar we het voor doen, voor al die mensen die even binnen komen en hun verhaal doen of alleen maar een kaarsje aansteken.