Bolchrysantenactie voor Madre Rosetta

Wat waren ze prachtig! Al die bolchrysanten die, tot in de late herfst, vorig jaar onze tuinen sierden.

En wat was de actie van Madre Rosetta een groot succes.

Mede door de hulp van heel veel parochianen van de Norbertusparochie konden we, mede door deze actie, € 16.000,- inzetten voor het alfabetiseringsproject voor kansarme meisjes in Maputo Mozambique. De leraren, leermiddelen, schooluniformen en warme maaltijden voor de leerlingen konden daarmee gefinancierd worden. Dank aan iedereen die hieraan heeft bij willen dragen.

Daarnaast waren we, na het ontvangen van het nieuws over de watersnoodramp in Mozambique, in staat ook hier rechtstreeks te helpen. Via onze contacten in Maputo konden we voor directe hulp snel rechtstreeks geld overmaken om mensen te helpen met hulpgoederen.

Mede door uw extra bijdragen voor directe hulp en een royale subsidiebijdrage konden we ook een tweede school helpen die door het water erg veel schade had gehad aan dak, inventaris en leermiddelen. In totaal een bedrag groot € 7500,– konden we zo binnen enkele weken rechtstreeks op de juiste plaats krijgen.

Ook in 2020 wordt er voor het werk van Madre Rosetta weer een bolchrysantenactie georganiseerd. Er worden weer witte, lila, paarse en roestkleurige  bollen aangeboden. De prijs blijft gelijk aan die van 2019, nl € 6,- per stuk.

Diegenen die vorig jaar hebben meegedaan, weten dat er echt waar voor het geld geboden wordt. Zo mooi koop je ze nergens!

In de kerken worden intekenlijsten neergelegd en ook kunt u zich per mail aanmelden via: rita225@xs4all.nl (tot uiterlijk 21 augustus)

De bolchrysanten worden geleverd in de eerste of tweede week van september, afhankelijk van wanneer ze klaar zijn.

We zien er weer naar uit om u weer blij te maken met de plant(en) van uw keuze en de meisjes in Mozambique met het onderwijs dat hun leven zoveel richting kan geven.

En hebt u naast de bolchrysanten ook zo genoten van die heerlijke huisgemaakte jam? Ook daar willen we weer voor gaan.

In de zomer weer verkrijgbaar – u hoort nog van ons.

Weet u al dat u ook via Facebook op de hoogte kunt blijven van nieuws over de school?

Door Whatsapp en E-mail zijn wij in staat steeds het laatste nieuws op te nemen.

Bernard Meulman

Voorzitter Madre Rosetta