Cultuurschatten uit de kerk van Sappemeer: De biechtstoel

Dankzij een gift werden in 1911 de twee nu nog aanwezige biechtstoelen aangeschaft. Ze werden gemaakt door de firma Lichtenberg te Harderwijk. In hout gesneden afbeeldingen van de H.H. Petrus en Paulus sieren deze kerkmeubelen. In de glas-in-loodramen van de deuren zijn symbolen opgenomen; in de biechtstoel waar Petrus met sleutel boven de deur is afgebeeld zijn een doornenkrans en drie nagels weergegeven, in de andere biechtstoel (met Paulus en een zwaard) zijn een kruis en twee lansen met een gesel afgebeeld. Toen er een nieuwe trap naar de koorzolder werd geplaatst, werden de biechtstoelen uit de hoeken van de kerk verplaatst naar hun huidige plaats aan weerszijden van de toegangsdeur van het torenportaal. De biechtstoelen zijn nu enkel nog in gebruik als opslagruimte. Als u wilt biechten kunt u een afspraak maken voor een een-op-een gesprek met de pastoor.

Bron; De Sint Willibrorduskerk te Sappemeer, een uitgave van Holstein Restauratie Architectuur