Even voorstellen: de nieuwe bewoners van onze pastorie

                                                                             

Wij zijn een familie uit de hoofdstad van Oekraïne, het mooie Kiev! Voor de oorlog was ons land geweldig, ongelooflijk mooi en ontwikkeld. Op 24 februari veranderde ons leven bij de eerste ontploffing van een raket.  Tijdens explosies van bommen brachten onze kinderen de eerste paar nachten door in een ondergrondse parkeergarage, op een betonnen vloer. Mijn man en ik zorgden voor een veilige doorgang voor burgers, want de mensen waren verbijsterd door de explosies en wisten niet waar ze beschutting moesten zoeken.

 

De situatie werd zo kritiek dat we gedwongen waren Kiev te voet te ontvluchten om de levens van onze kinderen te redden. Na een aantal weken in het westen van Oekraïne, zijn we naar het buitenland gegaan, omdat het daar ook onveilig werd. De weg was lang en pijnlijk. Maar we geloven in wonderen en vertrouwen op Gods wil, want we zijn gered en dat is een wonder!

 

Mijn man en ik hebben drie kinderen: Daniela is 14 jaar, ze heeft een zwarte band in teakwon-do ITF, is een atlete van het Oekraïnse nationale team, nationaal en Europees kampioen. Zoon Eksevevii is bijna 11 jaar, is gek van constructors (LEGO) en sport. En baby Izabel, 4 jaar, is opgetogen over de Nederlandse school (en ijsjes). Echtgenoot Vladimir heeft een graad in ruimtevaartwetenschappelijke techniek en heeft de Presidentiële Beurs. Naast zijn beroep is hij een “Master of Sports” van Oekraïne. Ik ben Irina, coach van de nationale bond van Oekraïne voor fitness, stretchen en het oppompen van het spiercorset.

 

We zouden graag onze diepe dankbaarheid uiten aan jullie kerk en jullie land voor alle hulp en steun aan Oekraïne en ons hele volk. We weten niet hoe ons leven verder zal verlopen en of we een thuis zullen hebben in ons vaderland, maar we willen jullie oprecht bedanken dat jullie onze kinderen een dak boven hun hoofd geven en de mogelijkheid grip te krijgen op de toekomst. Per slot van rekening is het belangrijkste voor ons dat we onze kinderen een leven en een veilig thuis kunnen geven.

Deel dit artikel