Fotowedstrijd: Kerk in beweging

We hebben nog een mooie zomer voor ons, maar in de parochie moeten we soms al ver vooruit kijken. Als de vakanties er op zitten en de scholen weer begonnen zijn komt ook het parochieleven weer op gang. In de Norbertusparochie is het een traditie geworden dat we het nieuwe seizoen beginnen met een bijzondere startviering voor alle geloofsgemeenschappen. Dit jaar is deze startviering op zondag 22 september in de kerk Maria ten Hemelopneming in Veendam. De bakwedstrijd ‘Heel Norbertus bakt’ tijdens de startviering vorig jaar in Sappemeer was een groot succes; het spreekt vanzelf dat daar een tweede editie van komt. Daarnaast is er ook een uitdaging voor parochianen met andere talenten dan koken en bakken, namelijk een fotowedstrijd. Het onderwerp van deze fotowedstrijd is ‘Kerk in beweging’.

We dagen alle parochianen uit om een of meer foto’s in te zenden die laten zien hoe onze kerkgemeenschap in beweging is, in de kerkgebouwen zelf of juist daarbuiten. In deze tijd van het jaar zijn er veel activiteiten van de geloofsgemeenschappen die in de openlucht plaatsvinden. Meedoen met de avondvierdaagse, bowlen met onze jongeren, een bedevaart naar Heede of naar Krakau, het Kerkenpad in Oost-Groningen of een reis naar het Heilig land, overal zijn mooie foto’s van te maken.

De voorwaarden om mee te kunnen doen met deze fotowedstrijd zijn simpel: de foto moet iets laten zien dat te maken heeft met de kerk en met onze parochie. Ook moet de foto na 1 september 2018 zijn gemaakt. Zo krijgen we een verzameling mooie en actuele beelden uit onze geloofsgemeenschappen, want de inzendingen verwerken we in een presentatie die na afloop van de startviering op zondag 22 september in de kerk Maria ten Hemelopneming te Veendam vertoond zal worden.

De inzender van de prijswinnende foto wint het boek ‘Eten met Franciscus, recepten van de Paus voor een goed leven’. Inzenden kan tot 15 september per e-mail aan info@heiligenorbertusparochie.nl met als onderwerp ‘fotowedstrijd’.