Francesco, het verhaal van de middeleeuwer

‘Francesco, het verhaal over een middeleeuwer’

Op vrijdagavond 11 oktober 2019 zal in de H. Bonifatius kerk in Nieuwe  Pekela de voorstelling ‘Francesco het verhaal over een middeleeuwer ‘ gehouden worden. De voorstelling is voor iedereen toegankelijk en neemt ons mee in het leven van Franciscus van Assisi. De voorstelling begint om 19.30 uur. De kerk is open vanaf 19.00 uur.

Franciscus van Assisi (1181 – 1226) is voor velen een bekende naam. Maar wat dreef hem? In een twee uur durende voorstelling (met pauze) brengt Peter Vermaat zijn verhaal tot leven. Francesco leefde in de middeleeuwen, een wonderlijke wereld, met zijn stedenoorlogen en kruistochten, zijn strijd tussen paus en keizer. Hij was een dromer van ridder-idealen en van Vrouwe Armoede. Was hij een dwaas, een revolutionair, of niets van dat al…? Zoveel mogelijk trouw aan de historie vertelt Peter Vermaat over Francesco, een door en door middeleeuws mens die ons zowel fascineert als afschrikt.

Peter Vermaat is dichter-verteller, poppenspeler-theatermaker. In deze voorstelling visualiseert hij zijn verhaal met karakteristieke poppen en objecten.