Gedenken

Onlangs was een lid van onze redactie onderweg door Duitsland. Eén van de tussenstops was bij de Autobahnkirche Maria, Schutz der Reisenden tussen Rothenburg ob der Tauber en Altötting. In de kerk zou men kunnen vieren, kan men een kaarsje opsteken, een moment tot rust komen….

Het is er heel stil, er zijn geen geluiden van de snelweg te horen. Naast de kerk is een klein park met een bron.

Bij deze bron stonden teksten om tot te steun te zijn bij het gedenken van overledenen. Eén van de teksten is van Augustinus (zie coverfoto ROTS en BRON) en de vertaling luidt:

“De persoon van wie we hielden is niet meer waar hij was.

Maar hij is overal waar wij zijn en hem gedenken.”

Een mooie gedachte, vooral in deze tijd, nu we in onze parochie toeleven naar de Allerzielenvieringen, waarin we al onze dierbare overledenen gedenken.

Moge deze gedachte van Augustinus u tot steun zijn.

Marga Vincenten

Foto cover