Geslaagde “Consecreatie op locatie”

Op Hemelvaartsdag kwamen ongeveer veertig wandelaars om 8.00 uur op de parkeerplaats van Boerderij Hermans Dijkstra in Midwolda samen voor een wandeling rond de nabijgelegen Ennemaborg. Onderweg kon de oplettende dauwtrapper ganzen en reeën spotten en wist Harry Steentjes ons het een en ander over de omgeving te vertellen. Zo schoven we een uur later aan aan een welverdiend ontbijt. In de schuur werd de laatste hand gelegd aan de inrichting van onze eenmalige kerk. Pastor Nellie Hamersma had ballonnen meegenomen, verwijzende naar adem, lucht en feest. Hiermee gingen de kinderen naar buiten voor de kinderwoorddienst. Een gelegenheidskoor met zangers uit onze vijf geloofsgemeenschappen zong samen met de ruim 100 aanwezigen over de Vader, de Zoon en de Geest. Bij de preel had pastoor Buter een verrekijker meegenomen. Het is niet de bedoeling dat we Jezus zo lang mogelijk proberen na te staren naar de hemel, maar “om aandacht te hebben hier op aarde voor het kleine, het geringe en daarnaar op zoek te gaan, desnoods met een vergrootglas. Totdat Hij komt.” Na de viering was er uiteraard tijd voor koffie en ontmoeting en was iedereen blij dat we Hemelvaart op een bijzondere locatie weer na twee jaren afwezigheid konden vieren.

Kinderwoorddienst in Midwolda

De werkgroepen Kinderwoorddienst van onze parochie werden gevraagd om gezamenlijk een kinderwoorddienst voor Hemelvaart te organiseren. Richard van Hoogezand en Karin en Ina van Winschoten zochten contact met elkaar en hebben de kinderwoorddienst samen voorbereid.

Gelukkig begon Hemelvaart zonnig in Midwolda, want daar zou het gaan gebeuren. Bij de gerestaureerde boerderij Hermans Dijkstra vond na de ochtendwandeling en het ontbijt een gezamenlijke viering plaats van alle geloofsgemeenschappen in onze parochie en dus ook een gezamenlijke kinderwoorddienst.

We gingen lekker buiten zitten bij de picknickbank waar Ina het verhaal “Hemelvaart” voorlas uit “Bijbelse verhalen voor kinderen”. Het verhaal ging over Jezus die voor de laatste keer de apostelen meenam en naar de hemel opsteeg nadat hij hen gevraagd had in Jeruzalem te blijven. Toen Jezus opsteeg naar de hemel naar zijn Vader bleven ze hem nastaren. Ineens stonden er twee mannen voor hen in het wit. Engelen, die vroegen waarom ze Jezus nastaarden. Zij vertelden de apostelen dat Jezus eens terug zou komen zoals hij gegaan was. We hebben tijdens het voorlezen vragen over het verhaal gesteld aan elkaar en nagepraat over het verhaal. Tenslotte zijn er een aantal kinderen gaan voetballen met Richard, hinkeltwisteren met Karin en gaan tekenen met Ina.

Wij, Karin, Ina en Richard, vonden het heel leuk om met Hemelvaart een gezamenlijke kinderwoorddienst te doen.