Gesprekskring over lastige Bijbelverhalen

Gesprekskring over lastige Bijbelverhalen rond schepping, natuur en het leven op aarde – Vijf ochtenden o.l.v. ds. Hilde van der Zwaag-Visscher
Vorig seizoen was er voor twee series van elk vier ochtenden over lastige Bijbelverhalen veel belangstelling. Deze keer zijn het opnieuw lastige teksten, maar dan rond actuele problemen als klimaat, biodiversiteit, sociaal onrecht – onderwerpen die meer en meer mensen bezighouden. Startpunt is steeds een kort Bijbelgedeelte dat wordt gelezen en besproken volgens de handreiking van dr. Piet Schelling, emerituspredikant en publicist.
Voor de ochtenden zijn prikkelende titels gekozen, zoals: ‘De mens als beeld van God – een ramp voor de aarde?’ Of: ‘De wake-up call van de profeten’.
Hebben we iets aan die verhalen en teksten uit een andere tijd en cultuur als we zoeken naar oplossingen? Moeten we zulke teksten maar overslaan en negeren, of zoeken we naar een uitleg waar we in onze tijd wél mee uit de voeten kunnen? Kunnen we ons door Bijbelse inzichten laten helpen en inspireren?
De ochtenden zijn op woensdag 4 en 18 oktober, 1, 15 en 29 november 2023 van 10.00 – 11.30 uur, in de Bovenzaal van de Grote Kerk, J.G. Pinksterstraat 5 te Veendam. Er wordt een kleine bijdrage voor de koffie / thee gevraagd, maar laat dit geen drempel voor deelname zijn.
Wie interesse heeft, is van harte welkom om mee te doen! Ook nieuwe deelnemers kunnen instromen. Opgave bij ds. Hilde van der Zwaag-Visscher, e-mail: predikantpknveendam@gmail.com of tel. (0598) 769 044.

Deel dit artikel