Heb je een mooi kerstgedicht of een kerstbal?

In de aanloop naar en ook op kerst zelf worden vaak gedichten (voor)gelezen bijvoorbeeld tijdens een bezinningsbijeenkomst of tijdens een viering in de kerk.

De redactie is benieuwd naar wat jouw favoriete kerstgedicht is. Het mag een eigen gedicht zijn, maar een gedicht van een dichter is ook van harte welkom. Graag de naam van de dichter erbij vermelden. Je kunt je gedicht sturen naar parochieblad@heiligenorbertusparochie.nl naar het postadres van de parochie of afgeven (mailen mag natuurlijk ook) bij de redactie van uw geloofsgemeenschap. Uiterste inzenddatum: 25 november.

We willen met alle ingestuurde gedichten een mooi kerstnummer maken. Mochten er veel inzendingen binnenkomen dan kan het zijn dat er, vanwege het aantal beschikbare pagina’s, een keuze gemaakt moet worden.

Nu denkt u misschien… wat doet die kerstbal in de titel? Het gaat alleen maar over gedichten.

We willen de kerstsfeer graag in het hele blad terug laten komen en willen jullie daarom

vragen om een kerstbal te tekenen/ontwerpen en deze in te sturen. Het mag ook een foto van een kerstbal zijn die een speciale betekenis voor je heeft. Nu weten we wel dat de kerstballen, als je dit leest, waarschijnlijk nog op zolder staan, maar het zou mooi zijn als je die ene speciale even tevoorschijn zou willen halen en fotograferen. De kerstballen kunnen ook ingestuurd worden naar eerdergenoemde adressen. Zo hopen we er een sfeervol kerstnummer van te maken.

Inge en Thea (Hoogezand-Sappemeer),

Adelheid en Stephanie (Nieuwe Pekela),

Lidy (Oude Pekela), Marga (Veendam) en

Clary en George (Winschoten)