Heerlijk: Jam voor Madre Rosetta.

Weet u het nog van vorig jaar? Hoe lekker die Madre Rosetta jam was.

“Jammie, jammie!” Het was een leuke, succesvolle actie, die heel wat geld in het laadje van de kas van Madre Rosetta bracht.

En dit natuurlijk vooral ook door u, mede parochianen van de Norbertusparochie. Gezamenlijk hebben jullie enkele honderden potten jam gekocht!

We stonden achter in de kerken, gingen met onze jam naar verjaardagsfeestjes, naar bevriende verenigingen enz. enz.

We hebben er zelfs ‘vaste’ klanten aan overgehouden.

Mede door deze hulp van u, parochianen van de Norbertusparochie, konden we, mede door deze actie, € 16.000,-  inzetten voor het alfabetiseringsproject voor kansarme meisjes in Maputo Mozambique.

De leraren, leermiddelen, schooluniformen en warme maaltijden voor de leerlingen konden daarmee gefinancierd worden. Dank aan iedereen die hieraan heeft bij willen dragen.

Ja; en ook dit jaar, 2020, zijn ze er weer! Allerlei soorten jam staan klaar voor de verkoop. De gehele opbrengst gaat naar het Alfabetiseringsproject in Maputo.

Hoe wij dit kunnen doen vraagt u zich wellicht af.

Het gaat als volgt: Op een van de boerderijen in Oldambt is een flinke groente-

en fruittuin en een boomgaard, die heel wat vruchten voortbrengen. Alles wat niet benut wordt in het gezin, wordt geschonken aan het goede doel; Madre Rosetta.

Daarnaast hebben twee bedrijven dit jaar een flink deel van de geleisuiker gesponsord en een hele schare aan vriendinnen, buurvrouwen, parochianen, Odd Fellow Rebekka’s, familieleden enz. enz. sparen het hele jaar glazen potjes.  Allemaal hulp om de kansloze meisjes en jonge vrouwen in Mozambique een steuntje in de rug te bieden. We ontmoeten veel waardering voor het project van Madre Rosetta.

Dit jaar willen we u ook weer graag blij maken met onze speciale boerderij-jam. Enkel vruchten en geleisuiker. Geen verdere toevoegingen. Een echt Oldambts product.

In de aanbieding is: aalbessen-, witte bessen-, kruisbessen-, morellen-, kersen- en pruimenjam.

Voor de verkoop kunt u ons treffen achter in de kerken bij de startvieringen in het weekend van 26 en 27 september. En als u ons wilt helpen; graag. Hebt u een grote familie, vriendenkring of goede buren die van heerlijke, eerlijke jam houden, en u wilt speciaal daarvoor een ‘Jam Kofferbak Verkoop’ organiseren, neem dan contact met ons op. Wij komen graag. Of wilt u al uw kinderen en naasten eens verassen met een leuk en lekker kadootje, bel of app:

Ricky van den Aker, tel.: 06 – 28 20 89 35

Rita Arends, tel.: 06 – 46 41 82 21

of Bernard Meulman, tel.: 06 – 33 76 59 72.

We zien er weer naar uit om u weer blij te maken met de jam van uw keuze, en de meisjes in Mozambique met het onderwijs dat hun leven zoveel richting kan geven.

Weet u al dat u via Facebook op de hoogte kunt blijven van nieuws over de school?

Door WhatsApp en E-mail zijn wij in staat steeds het laatste nieuws op te nemen.

Bernard Meulman, Voorzitter Madre Rosetta