Kerkenpad Oost-Groningen zaterdag 3 juni

 

l

Als het gaat over mooie en bijzondere kerken, dan denken de meeste mensen niet meteen aan Oost-Groningen. Toch heeft onze regio op dit gebied veel te bieden, er zijn hier parels van kerken gebouwd! Om mensen kennis te laten maken met deze kerkgebouwen wordt er door bijna veertig kerken uit de gemeenten Stadskanaal, Pekela, Oldambt, Westerwolde en Midden-Groningen een kerkenpad georganiseerd.

Tijdens het kerkenpad openen de kerken hun deuren voor het publiek, zodat de gebouwen niet alleen van buiten, maar ook van binnen bewonderd kunnen worden.

 

De deelnemende kerken zijn gebouwd tussen de 13e en 21e eeuw en verschillen daardoor sterk wat betreft architectuur. Zo kunt u bijvoorbeeld genieten van de bouwstijlen van de Romano-Gotiek, de Laatgotiek, de Neogotiek en de Amsterdamse School.

Naast mooie architectuur hebben alle kerken zo hun eigen bezienswaardigheden, zoals oude preekstoelen, bijzondere orgels, grafzerken, een grafkelder, fresco’s of gebrandschilderde ramen.

 

Als u nu ook eens bij één van de deelnemende kerken wilt gaan kijken dan bent u bij deze van harte uitgenodigd. Kom/Ga eens langs!

 

Bij het Kerkenpad zijn verschillende fietsroutes gemaakt, die u bij elk punt in de route kunt starten. (zie www.kerkenpadoostgroningen.nl, onder het kopje ‘Routes’)

Gaat u liever wandelen dan fietsen? Bezoek dan eens de website van Stichting Pelgrimeren in Groningen, zij bieden verschillende wandel- tochten aan die langs de deelnemende kerken gaan!

Voor meer informatie over de deelnemende kerken en de activiteiten zie:

Website: www.kerkenpadoostgroningen.nl

Instagram: www.instagram.com/kerkenpadoostgroningen

Facebook:  www.facebook.com/kerkenpadoostgroningen

Twitter: twitter.com/KerkenpadOostGr

 

Ook van onze parochie doen kerken mee aan het Kerkenpad Oost-Groningen. Van 10.00 uur tot 16.00 uur zijn de St. Willibrorduskerk te Oude Pekela, de kerk Maria ten Hemelopneming te Veendam en de St. Vituskerk te Winschoten open voor bezichtiging en zijn er mensen aanwezig voor het geven van informatie.

Deel dit artikel