Keuzes…

Als u dit leest is het alweer mei, Mariamaand. Traditiegetrouw gaat onze parochie in deze maand op bedevaart naar Heede. Dit keer zullen we vergezeld worden door de Liudgerparochie. Maar eerst zal, op de vrijdag na Hemelvaart, de Mariakapel in Nieuwe Pekela ingezegend worden. In het vorige nummer heeft u al kunnen lezen over Hemelvaartsdag: ‘Consecratie op locatie’ in Wildervank.

Tussen Hemelvaart en Pinksteren zijn in 20 kerken in Groningen en Drenthe kunstwerken te bekijken, die gemaakt zijn voor het evenement Feest van de Geest.

Op de eerste zaterdag in juni kunt u, fietsend, wandelend of met de auto, het Kerkenpad Oost-Groningen volgen. Twee van onze kerken doen hieraan mee. Op de zondag daarna wordt de jaarlijkse Bonifatiusdag gehouden met als thema: ‘Werk maken van je geloof’.

Verder doet de locatie Maria ten Hemelopneming half juni mee met een kerkproeverij. Diverse kerken uit Veendam openen hiervoor hun deuren.

Al met al genoeg keuze om deze periode op verschillende manieren

‘werk te maken van je geloof’.