Kunstschatten uit onze kerk (verloren gewaande)

Opruimen: wat kom je dan tegen!!??

Gezien de spinnenwebben tussen diverse attributen op zolder en in de kelder van onze kerk en parochiehuis, geldt ook bij ons al jaren de slogan: “Leg dat maar op zolder of in de kelder; ruimte zat.”

Een paar mensen met de gedachte “Opgeruimd staat netjes” zijn met dat opruimen aan de slag

gegaan. Huisraad, zoals stoelen, tafels, brocante, werden bij de weg gezet met het bordje: gratis

ophalen. Fijn dat binnen twee dagen alles meegenomen was en een herbestemming heeft gekregen.

Vervolgens gingen er nog twee volgepropte aanhangers met goederen/troep naar de stort. Ook kwamen we religieuze artikelen tegen. Zelfs hele waardevolle, zoals de flambouwen op de foto. Waarom ze verstoppen? Ze zijn nu te bewonderen in de kerk. Kijk maar eens na de viering of op woensdagmorgen tijdens “Open Deur”.