Landelijke website nodigt iedereen uit voor de Veertigdagentijd en Pasen  

 

 

 NIEUWSBRIEF  FEBRUARI/MAART

 

Landelijke RK website Vier.nu: helpt breed publiek te zien hoe men Pasen in de lokale parochie kan vieren

De landelijke website www.Vier.nu informeert breed publiek over de betekenis en vieringen van christelijke hoogfeesten. De website roept in deze Veertigdagentijd op om Pasen te vieren in de plaatselijke kerk in de eigen omgeving. De landelijke website stuurt geïnteresseerden door naar parochies in hun regio. Voor onze parochie ( <NAAM> ) staat een vieringenrooster online. Het rooster laat zien welke vieringen wij organiseren, ook met het motto ‘Vier.nu Pasen!’.  Uiteraard is iedereen welkom.

De Veertigdagentijd is een bijzondere periode in het kerkelijk jaar, waarin we toeleven naar het hoogfeest van Pasen: de Verrijzenis van Christus. Deze voorbereiding en de Paastijd komen tot uiting in bijzondere vieringen, zoals met Palmpasen, op Witte Donderdag, Goede Vrijdag en natuurlijk de Paaswake.

Na een paar jaren beperkingen door het coronavirus, mogen we dit jaar deze hoogtijdagen van ons geloof weer samen met elkaar te delen. Wij nodigen u van harte uit daarbij te zijn.

Op onze parochiewebsite kunt u zien waar en wanneer alle vieringen staan gepland. We wijzen u ook graag op de landelijke website www.vier.nu die een aantal handige links en downloads biedt. Alle informatief over het vieren van Pasen. Voor kinderen is een mooie kleurplaat te downloaden. Er is een link naar het Paasevangelie en er worden kernbegrippen, tradities en vieringen uitgelegd.

 

 

Deel dit artikel