Marialof in Veendam en rozenhoedje bidden

 

Op zondag 2 oktober zal er om 16.00 uur weer een Marialof zijn met uitstelling van het Allerheiligste. Het herenkoor zal medewerking verlenen en het thema zal zijn: Bloemen voor Maria. U bent van harte welkom!

 

Rozenhoedje bidden

Oktober is, na de maand mei, de tweede Mariamaand. Het is een uitbreiding van het liturgische feest van Maria Koningin van de Rozenkrans op 7 oktober. Deze viering werd ingesteld door de heilige paus Pius V in 1571 ter nagedachtenis aan de zeeslag bij Lepanto (Griekenland). Hier versloegen, op 7 oktober, de christelijke troepen de Ottomanen. Paus Pius V schreef de overwinning toe aan de hulp van Maria verkregen door het bidden van de rozenkrans.

 

Wanneer je één keer het gebedssnoer bidt, dan heb je een rozenhoedje gebeden. Dit bestaat uit het kruisteken, de geloofsbelijdenis, drie Weesgegroetjes en vijf tientjes van telkens een Onze Vader, tien Weesgegroetjes en het Eer aan de Vader. Bij elk tientje kan je mediteren over een mysterie van de rozenkrans. Afsluiten doe je met het kruisteken. Om de rozenkrans te bidden, ga je vier keer het gebedssnoer rond.

 

In twee van onze kerken zal in oktober het rozenhoedje gebeden worden:

 

– Hoogezand-Sappemeer

Woensdag 5, 12, 19, 26 oktober

Aanvang 10.00 uur

 

– Winschoten

Dinsdag 4, 11, 18, 25 oktober

Aanvang 19.00 uur

Deel dit artikel