Meimaand – Mariamaand

 

Marialof

Op 7 mei zal er om 16.00 uur een Marialof in de kerk van Veendam zijn.

Thema: Maria Beschermvrouwe.

Het herenkoor zal weer zorg dragen voor de Gregoriaanse gezangen.

U bent van harte welkom!

 

Rozenhoedje bidden

Op een aantal locaties in onze parochie wordt in de maand mei wekelijks het rozenhoedje gebeden. Wat is het verschil tussen een rozenhoedje en een rozenkrans bidden? Wanneer je één keer het gebedssnoer bidt, dan heb je een rozenhoedje gebeden. Dat bestaat uit het kruisteken, de geloofsbelijdenis, drie Weesgegroetjes en vijf tientjes van telkens een Onze Vader, tien Weesgegroetjes en het Eer aan de Vader. Bij elk tientje kan je mediteren over een geheim van de rozenkrans. Afsluiten doe je met het kruisteken. Om een rozenkrans te bidden, ga je vier keer het gebedssnoer rond. Je hebt dan gemediteerd over alle twintig geheimen van de rozenkrans.

 

Hoogezand-Sappemeer

Woensdag 3, 10, 17, 24 en 31 mei

Aanvang: 10.15 uur (Inloop vanaf 10.00 uur)

 

Winschoten

Dinsdag 2, 9, 16, 23 en 30 mei

Aanvang: 19.00 uur

 

In Hoogezand-Sappemeer zal in de kinderwoorddienst op zondag 6 mei ook aandacht besteed worden aan het rozenkransgebed.

 

Parochiële bedevaart naar Heede

Op zondag 21 mei gaat onze parochie onder leiding van pastoor Buter en pastor Hamersma- Sluis op bedevaart naar Heede. We beginnen de bedevaart om 13.00 uur in de Marien-Kirche in Heede en gaan aansluitend in processie naar de aanbiddingskapel. Tijdens de processie brengen we een bezoek aan het graf van Grete Ganseforth. De bedevaart wordt afgesloten met ‘Kaffee und Kuchen’ in Café Am Turm.

We kunnen u dit aanbieden voor € 10,00 per persoon, te voldoen bij aanmelding.

Ook kinderen en jongeren zijn van harte uitgenodigd om mee te gaan.

 

Mocht u nog vragen hebben over deze middag- bedevaart dan kunt u contact opnemen met Margret Pater, tel.: 0597 – 41 53 68 of e-mailadres: margretpater@outlook.com

Hier kunt u zich ook aanmelden. Mocht u vervoer nodig hebben, dan kunt u dat melden bij uw aanmelding.

 

Aanmelden + betalen(tot uiterlijk 14 mei)

Contant betalen kan bij de geloofsgemeenschap St. Vitus. De andere geloofsgemeenschappen kunnen € 10,00 per persoon overmaken op

NL98 INGB 0001 0217 03

t.n.v. Geloofsgemeenschap St. Vitus

o.v.v. Heede, uw naam en aantal personen.

 

 

Inzegening Mariakapel

Op Tweede Paasdag werd door pastoor Buter bij de familie Gerrits in Bellingwolde hun Mariakapel ingezegend. Een oud bakkershuisje hebben ze mooi ingericht als Mariakapel.

 

We hebben God gebeden, op voorspraak van Maria, om kracht voor wie hier met kwetsbaarheid komt, om troost aan de verdrietige bezoeker, om rust aan de onzekere mens en om vreugde aan wie iets te danken heeft.

Deel dit artikel