Monumentendag en cultuurtochten Midden Groningen en Oldambt

Monument & Cultuurtocht Midden groningen

Ja!! We kunnen de tweede zaterdag van september de deuren openen voor de monument en cultuurtocht! Onze kerk zal open zijn van 13.00 uur tot 16.00 uur. Net als vorig jaar komt het orkest van het Kielzog weer in onze kerk spelen, van 14.30 uur tot 16.00 uur.

De andere monumenten uit de groep zullen ook vanaf 13.00 uur open zijn. Dit zijn

-in Sappemeer: de historische scheepswerf Wolthuis, de Ontmoetingskerk (en onze kerk).

-In Kolham: Ecomotion, de molen ‘Entreprice’, de Protestantse Kerk en Woldjerspoorstation.

-En in Froombosch: de molen ‘De Ruiten’.

Op al deze locaties zal iets van cultuur gebeuren. Het precieze programma kunt u vinden bij de verschillende locaties. Ook hebben we op alle locaties een puzzelstukje liggen dat u kunt meenemen en als u overal een stukje hebt meegenomen kunt u met de oplossing een prijs winnen. Iedereen is van harte uitgenodigd! (uiteraard blijven we thuis bij klachten)

Els van der Tuin

Midden-Groningen – Open Monumentendag

Open Monumentendag Oldambt

Heeft u het ook zo gemist: het genieten van cultuur en erfgoed? Gelukkig kunnen we er weer op uit! Weer genieten van ons rijke erfgoed.

Dit jaar doet Oldambt weer voluit mee aan de Open Monumentendag. Vrijwilligers van

18 monumenten zetten tussen 10.00 -16.00 uur

de deuren van oude Groninger kerken, molens, boerderijen en andere bijzondere locaties voor u open en vertellen graag de verhalen.

De toegang is gratis en op verschillende plekken vinden activiteiten plaats.

“Elk monument een leermonument”

Jaarthema

Over elk monument valt immers iets te leren.

De beleving in en om het monument staat dit jaar centraal. ‘Snuuster’ eens door onze monumenten en activiteiten. Dan komt u ongetwijfeld bijzondere leermomenten tegen!

In onze kerk valt zoveel te zien en dus te leren, dat u er dagen voor nodig heeft om alle leermomenten op u in te laten werken.

Natuurlijk is alleen kijken al indrukwekkend  genoeg.

U bent van 10.00 -16.00 uur van harte welkom!

In de kapel van de kerk is een AMAGRO-MOSAIC (118×183 cm) van Inez van Schooneveld te bewonderen.

“Naar het kruis geleid”

(naar aquarel Mink Born)

Ook vindt u daar de ramen uit het St. Lucasziekenhuis.

Oldambt – Open Monumentendag