NORS STAAL, Indrukwekkend locatietheater in de kerk

Het is november 1972 als in hotel Struvé de staking op scheepswerven in Hoogezand wordt voorbereid. Buiten stormt het en binnen lopen de gemoederen hoog op. De volgende morgen waait de torenspits van de katholieke kerk. Toeval? Of zat er meer achter?

NORS STAAL is een voorstelling over deze twee gebeurtenissen. De voorstelling speelt zich af in het middenschip van de St. Willibrorduskerk in Sappemeer. 160 jaar geleden ontworpen door Pierre Cuypers. In 1972 een middelpunt in de gemeenschap. Nu opnieuw volop onder de aandacht.

Het verhaal is geschreven door Nico van der Wijk. Ruim 40 spelers uit de regio (waarvan vier professionals) doen mee aan deze voorstelling met veel 70er jaren muziek en effecten. Vijf jaar na ‘De dochter van Martenshoek’ komt stichting Watervloot dus opnieuw met een bijzonder theaterspektakel!

De productie wordt net als in 2019 gemaakt door de mensen van BUOG (Bedenkers en Uitvoerders van Ongewone Gebeurtenissen). Dit alleen garandeert al een niet-alledaags theaterfeestje! Locatietheater in onze kerk belooft een verrassende ervaring met passende decors en aankleding.

De première is op 5 april. Er zijn in totaal zeven voorstellingen: vr 5, za 6, zo 7, wo 10, do 11, vr 12, en za 13 april 2024, aanvang 20.00 uur.

Kaarten à € 24,50 (inclusief koffie/thee) zijn te verkrijgen bij www.watervloot.nl.

Kerkelijke vieringen in deze periode

De kerk is in deze twee weken niet beschikbaar voor vieringen. Voor eventuele uitvaarten kunnen we uitwijken naar de Ontmoetingskerk, naast Het Brandpunt in Sappemeer.

De doordeweekse vieringen op dinsdag 2 en

9 april komen te vervallen. In het weekend van

6 en 7 april bent u welkom in een van de andere kerken in onze parochie en op zondag 14 april zal er om 19.00 uur een Eucharistieviering zijn in de Doopsgezinde kerk, schuin tegenover onze kerk in de Noorderstraat.

Tijdens deze periode zal het tabernakel leeg zijn en de godslamp gedoofd.