Omzien naar…….

Zoals iedereen schrikken wij ook van de geluiden over de inflatie en de kosten van het levensonderhoud. Er zijn nogal wat mensen die zich, eerst door de pandemie en nu door de inflatie, financieel niet meer goed kunnen redden.

Kent u iemand, die weleens een steuntje in de rug mag hebben in de vorm van een voedselpakket of een OPPEPPERTJE? Geef dit dan door aan de CARITAS.  Zowel gezinnen als alleenstaanden, oud of jong, komen hiervoor in aanmerking.

Bij het project ‘OPPEPPERTJE’ gaat het vaak om kleine dingen, zoals een bosje bloemen of een aardigheidje. Het is vooral de aandacht die we vanuit de parochie kunnen geven.

Een aantal voorbeelden van verleende OPPEPPERTJES:

• Een mantelzorger heeft een lunchbon gekregen, zodat zij met een vriendin kon gaan lunchen. Even geen zorgen maar een moment voor haarzelf.
  • Er is een kappersbon cadeau geven voor een knipbeurt, waar de ontvanger zelf geen geld voor had.
  • Tijdens de lockdown zijn er cadeaupakketten rondgebracht naar diverse mensen, die er even
  • doorheen zaten.
  • Een autoritje met een oudere om nog eens naar Termunten te kunnen voor een gebakken visje, uitgevoerd door een vrijwilliger. Hoe blij kun je iemand maken…..

Door het geven van een GELUKSMOMENTJE kunnen we iets doen aan de eenzaamheid  onder mensen of kunnen we bij verdriet of pijn van iemand zeggen: “Je staat er niet alleen voor”.

U kent vast wel iemand in uw eigen omgeving, die wel eens een oppeppertje of een steuntje in de rug kan gebruiken.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar de Caritasinstelling Norbertusparochie,

E-mail: caritas@heiligenorbertusparochie.nl

Dan wordt er, eventueel in samenwerking met de contactpersoon van de diaconie van uw eigen geloofsgemeenschap, contact met u opgenomen. U kunt natuurlijk ook een van de bestuursleden aanspreken.

De voedselactie kunt u ondersteunen door levensmiddelen of schoon- maakartikelen mee te nemen naar uw kerk. Dit kan nog tot eind mei. Na het pinksterweekend worden de pakketten rondgebracht!!!!!!

Let u bij het inleveren van de levensmiddelen even op de houdbaarheidsdatum (minimaal houdbaar tot na de zomer)

Vindt u het lastig om zware boodschappen mee te nemen naar de kerk maar wilt u wel graag meedoen aan deze actie, dan is het ook mogelijk om een financiële bijdrage over te maken naar rek.nr. NL94 INGB 0677 2153 71 t.n.v. Caritasinstelling H. Norbertusparochie

Bestuur van de caritasinstelling (PCI)

Dhr. Guus Kloosterhuis                                  Voorzitter