Over de Week van Gebed zondag 17 jan. 2021

De Raad van Kerken en Missie Nederland kennen een lange gebedstraditie die teruggaat op initiatieven van ruim 150 jaar geleden. Wereldwijd bidden miljoenen christenen mee. Door samen te bidden blijken zij onderlinge verwantschap te ervaren. Tegelijk tonen ze hun verantwoordelijkheid voor anderen door de problemen van de samenleving in de voorbeden een plek te geven. Naar schatting doen in Nederland 200.000 mensen mee met het initiatief.

Dit jaar is deze week voorbereid door de zusters van de oecumenische kloostergemeenschap in Grandchamp. #blijfinmijnliefde (Johannes 15 vers 9) is door de zusters gekozen als uitgangspunt. ‘Blijf in mijn liefde en je zult veel vrucht dragen.’ Hierin weerspiegelt zich het charisma van deze oecumenische gemeenschap die zich sinds de jaren dertig van de vorige eeuw toelegt op het gebed en het werk voor de eenheid van christenen. De zusters uit de oecumenische kloostergemeenschap wijzen op de verbondenheid met Christus als bron van de vrucht van eenheid.

Oecumenische dienst Biddag

Op zondag 17 januari 2021 organiseert de

Raad van Kerken  een oecumenische dienst

voor de Biddag voor de Eenheid in de Vennekerk.

Aanvang 9.30 uur.

Voorganger kapitein B. Berkenbosch. Organist B. Tiggelaar.

Vanwege het Coronavirus is het niet mogelijk de dienst in de kerk mee te vieren.

Wel is er de mogelijkheid om mee te luisteren via www.kerkomroep.nl  of mee te kijken via www.vennekerk.nl

De liturgie kunt u t.z.t. vinden op

www.pg-winschoten.nl  of op www.heiligenorbertusparochie.nl

Dank voor uw begrip