Samen eten en assisteren

 

Bericht uit de Vormselgroep 2022.

Op zaterdag 4 februari j.l. was het dan zover, samen eten in de pastorie van de St. Vituskerk in Winschoten. Alle vormelingen waren hierbij en ze hadden allemaal wat lekkers gemaakt met hulp van hun ouders.

 

Zo was er de quiche van Roos, de poffert (één met abrikoos en één met rozijnen) van Aaron, de pannenkoekjes van Dawid, de macaronisalade van Gilo, de slagroomtaart van Masud, de ijstaarten (karamel en chocolade) van Roberta, de kerriesoep van pastor Nellie en Ina had stokbrood met kruidenboter meegenomen. Het was leuk om van alles en nog wat te proeven.

 

“Waarom eten?” zult u wel denken. We wilden een gezellige namiddag met elkaar en op een andere manier bij elkaar zijn in plaats van alleen bij de vormselvoorbereidingen.

 

Ja en wat komt er allemaal bij kijken bij een viering?

Daarom kregen alle vormelingen ook een taak. Gilo hielp de koster bij de voorbereiding en het klaarmaken van het altaar door o.a. de kaarsen aan te steken. Masud deelde de boekjes uit.  Dawid en Aaron hielpen mee met de collecte. Roos las de eerste lezing voor en Roberta een aantal voorbeden. Zo kregen ze mee wat er allemaal komt kijken bij de viering.

       

Kortom het was een geslaagde middag en avond.

 

Pastor Nellie Hamersma en Ina Demandt

 

Deel dit artikel