Sta op voor wie niet vrij is om te geloven

 

Op RedWednesday©, woensdag 22 november, zullen onze kerken in Hoogezand-Sappemeer, Veendam en Winschoten weer rood kleuren.

 

Met RedWednesday© vestigt Kerk in Nood

opnieuw de aandacht op het recht op vrijheid van godsdienst en op  het lot van miljoenen vervolgde, onderdrukte en bedreigde gelovigen van alle religies in de hele wereld.

Wereldwijd worden rond deze dag honderden beroemde kathedralen, kerken, kloosters, monumenten en openbare gebouwen in bloedrood verlicht (U kunt ook meedoen door wat roods te dragen). In Nederland deden in 2022 maar liefst ook 150 kerken mee.

De vervolging van gelovigen neemt wereldwijd toe. Uit eigen onderzoek blijkt dat liefst 62 van de 196 landen wereldwijd (32%) aanzienlijke schendingen kennen.

In 47 landen verslechterde de situatie sinds de publicatie van het vorige rapport. En slechts negen landen kenden verbetering. Ook viel op dat de straffeloosheid over de hele wereld is toegenomen. In 36 landen (18%) worden aanvallers zelden of nooit vervolgd voor hun misdaden.

Met het thema van dit jaar, “Wees een licht in de duisternis voor mensen die vervolgd worden om hun geloof”, roept Kerk in Nood Nederland daarom mensen op om te bidden, om hun stem te laten horen en om concrete steun te bieden aan wie lijden vanwege hun geloof. Naast rood aangelichte kerken zijn posters te bestellen die mensen voor hun raam kunnen hangen om op RedWednesday aandacht voor hen te vragen en hun solidariteit te betuigen.

 

https://steun.kerkinnood.nl/redwednesday

Deel dit artikel