Voorbereiden op …..

 

Terwijl ik dit schrijf laat de laatste dag van oktober zich van zijn beste kant zien. Eigenlijk is het te warm voor de tijd van het jaar, maar het is mooi mee- genomen voordat we echt de herfst en de winter in gaan. Maar ook die tijd heeft zijn charmes, denk aan mooie wandelingen in een herfstbos of later misschien ook wel in de sneeuw. Het kan echter ook een periode zijn waarin sombere gedachten opspelen, vooral op donkere regenachtige dagen. Maar …..

de zon komt altijd weer tevoorschijn.

 

Eind november begint de adventstijd, een moment van stilstaan, je levens- ritme een beetje vertragen, je voor- bereiden op kerst. De kinderwoord- dienstgroep van Winschoten gaat in de advent “op weg naar het Koninkrijk”.

Verder zijn de voorbereidingen voor de kerstmarkten, klein en groot, in onze parochie weer opgestart en kunnen we een kerstbezinningsdag met als thema ‘waar staat het echter kerstverhaal?’ bijwonen.

 

De redactie van ROTS en BRON denkt al na over het kerstnummer. Het zou mooi zijn als we daar weer een sfeervol nummer van kunnen maken. Maar daarvoor hebben we uw hulp hard nodig. We hopen op veel reacties.

 

Marga Vincenten

Deel dit artikel