Website Vier.nu helpt om te zien waar en wanneer u in onze parochie Allerheiligen en Allerzielen kunt vieren

 

 

www.Vier.nu is de website over de belangrijke christelijke hoogfeesten. De site roept iedereen op om zoveel mogelijk hoogfeesten mee te vieren in de eigen plaatselijke Kerk. Op dit moment vraagt de site aandacht voor Allerheiligen en Allerzielen op 1 en 2 november. Voor onze parochie H. Norbertus staat een vieringenrooster online. Daar kunt u zien welke vieringen wij organiseren onder het motto ‘Vier.nu Allerheiligen!’. U bent daarbij van harte welkom.

Allerheiligen is, evenals Allerzielen, geen officiële feestdag in Nederland. Maar het is wel een belangrijk hoogfeest binnen de katholieke kerk. Met Allerheiligen worden bekende en onbekende heiligen herdacht en geëerd. De dag na Allerheiligen is het Allerzielen; op deze dag bidt de Katholieke Kerk voor alle overledenen die nog niet bij God in de hemel zijn.

Met de oproep ‘Vier Allerheiligen’ benadrukt de Rooms-Katholieke Kerk het belang om samen dit hoogfeest te vieren. Als lokale kerk nodigen we u ook graag van harte uit om bij deze vieringen in onze eigen parochie aanwezig te zijn. Op onze site kunt u zien waar en wanneer alle vieringen zijn.

Graag wijzen wij u ook op de landelijke website www.vier.nu. Deze biedt een aantal handige links en downloads die allemaal inspirerend en informatief zijn voor en over het vieren van Allerheiligen en Allerzielen. Zo worden kernbegrippen, tradities en vieringen uitgelegd en biedt de site nog veel meer.

Kijk voor meer informatie op de parochiesite, www.heiligenorbertusparochie.nl, maar ook op Vier.nu en doe mee: Vier Allerheiligen en Allerzielen samen in de kerk!

 

 

 

 

Deel dit artikel