Zomervakantie: Gun jezelf vakantie

 

De komende vakantietijd gaan veel activiteiten in onze parochie even op de waakvlam. Veel vrijwilligers en ook de pastores genieten in deze zomerperiode, de een wat vroeger de ander wat later, van een welverdiende vakantie. Langs deze weg willen we iedereen die in onze parochie als vrijwilliger actief is geweest bedanken voor het vele werk dat ook het afgelopen werkjaar weer is gedaan. Hopelijk mogen we ook na de zomervakantie weer op u rekenen. We wensen u daarom: tijd, niet om te haasten en lopen, maar tijd voor rust en gemoed. Graag tot ziens bij de startviering op 25 september in Oude Pekela.

 

Leer mij langzamer te lopen, Heer.

Geef mij te midden

van de verwarringen van de dag

de rust van de eeuwige bergen.

Breng het haastige slaan van mijn hart

tot rust, zodat het stil wordt in mijn ziel.

Laat mijn versnelde pas vertragen

met het oog op de ruimte van de eeuwigheid.

Leer mij de kunst van het vrije ogenblik.

Leer mij langzamer te lopen,

om een bloem te zien,

een paar woorden te wisselen met een vriend,

een hond te aaien,

een paar zinnen in een boek te lezen.

Leer mij langzamer te leven, Heer

en geef me de wens

diep in de eeuwige grond te wortelen,

opdat ik groei

naar mijn ware bestemming.

Het parochiebestuur

Deel dit artikel