Samen

Waarom ben ik nog maar in het bestuur gestapt en wat zou ik graag zien?                                             Die vraag stel ik mijzelf iedere keer opnieuw.

Vanuit mijn opvoeding heb ik geleerd er voor anderen te zijn,  rekening te houden met elkaar en niet alleen aan jezelf te denken. Jezelf wegcijferen voor anderen, dienstbaar zijn en er zelf niet beter van willen worden door een ander te schaden.

Wij zagen het weer in de startviering van 25 september. Samen kerkvieren en samen delen. De kinderen genoten van een kinderwoorddienst en daarna konden ze heerlijk spelen op het springkussen dat in de tuin stond. Wij mochten een fijne viering beleven en daarna genieten van koffie en een broodje kroket en voor de hongerigen onder ons waren er nog extra broodjes, terwijl de kinderen genoten van hun heerlijk broodje knakworst.  Samen praten over de toekomst en over de zaken die op ons afkomen.  Denk hierbij alleen maar aan de enorme energielasten.

Samenwerking tussen de 5 locaties is belangrijk en samen kijken waar wij kunnen bezuinigen en waar  er iets te verdelen valt. De tekst op de Gerarduskalender dat waar naastenliefde en wijsheid is, is er geen angst noch onwetendheid. Laten wij ons dit nog meer eigen maken dan wij al doen. Wij staan allemaal voor onze eigen keuzes. Wij bepalen zelf welk verschil wij gaan maken. Als wij dagelijks verantwoorde keuzes gaan maken, zetten wij koers naar een betere wereld. Deze begint bij jezelf.

De volgende tekst wil ik u niet onthouden. Het gaat over 4 mensen genaamd Allemaal, Iemand, Iedereen en Niemand.

Er moest een belangrijk werk gedaan worden en Allemaal was er van overtuigd dat Iemand het zou doen. Iedereen had het kunnen doen, maar Niemand deed het. Daarover werd Iemand heel kwaad, want het was toch de taak van Allemaal. Allemaal dacht dat Iedereen het wel zou doen, maar Niemand realiseerde zich dat Allemaal het niet zou doen. Het einde van het liedje was, dat Iedereen Iemand de schuld gaf, omdat Niemand deed wat iedereen had kunnen doen.

Wij moeten allemaal onze verantwoording nemen en samen de kerk levend houden.

Juist, daarom ben ik in het bestuur gestapt. De kerk moet levend gehouden worden.

Ingrid Drent-Sinot