ma
ontmoeting en bezinning dag 2022
sep 26 @ 10:00 – 14:30

De werkgroep Zieken & Ouderen van de geloofsgemeenschap Nieuwe Pekela organiseert dit jaar de parochiële ontmoeting en bezinning dag voor ouderen en zieken van onze parochie op maandag 26 september in De Binding, Sportlaan 4, 9665 ET Oude Pekela.

Na drie jaar kan het gelukkig weer.
De dag begint met een eucharistieviering waarin u de ziekenzalving kunt ontvangen. Daarna is er een gezellig samenzijn waarin u wordt getrakteerd op een borreltje en er staat uiteraard ook een lunch op het programma. Na de lunch is gelegenheid om verder bij te praten onder het genot van een kopje thee.

Vanaf 10.00 uur bent u van harte welkom en begroeten wij u met een kopje koffie.

De viering Opgaveformulieren worden verstrekt door de werkgroep van uw geloofsgemeenschap.
Hoogezand/Sappemeer
Lina Scholtalbers tel: 0598 – 39 17 86 email: scholtalbers@home.nl
Nieuwe Pekela
Adelheid Schrôr tel: 06- 11 25 83 07 email: a.schror@ziggo.nl
Oude Pekela
Suzan de Lange tel: 0597-61 37 65 email: suzandelange@hetnet.nl
Veendam
Ingrid Schroder tel: 06 – 24 48 49 56 email: ingrid.j.m.schroder@gmail.com
Winschoten
Dora Elshof tel: 0597 – 56 13 70 email: gerharddora@hetnet.nl

di
Eucharistieviering, doordeweekse viering, Hoogezand-Sappemeer @ RK kerk HH. Martinus - Willibrordus Sappemeer
sep 27 @ 09:30

Eucharistieviering, Doordeweekse viering

De viering in de kapel van St.Jozef worden verplaatst naar de kerk HH. Martinus – Willibrordus te Sappemeer

wo
Eucharistieviering, Doordeweekse viering, Veendam @ kapel van Huize St. Franciscus
sep 28 @ 19:00

do
Eucharistieviering, Doordeweekse viering Winschoten @ RK kerk St. Vitus Winschoten
sep 29 @ 19:00

za
Eucharistieviering, Nieuwe Pekela @ RK kerk Sint Bonifatius Nieuwe Pekela
okt 1 @ 19:00

Eucharistieviering,

Zaterdag 1 oktober om 19.00 uur in de RK kerk Sint Bonifatius te Nieuwe Pekela.

Gemengd Koor

Woord- & Communieviering, Veendam @ RK kerk Maria ten Hemelopneming Veendam
okt 1 @ 19:00

Woord- & Communieviering,

Zaterdag 1 oktober  19:00 in de RK kerk Maria ten Hemelopneming te Veendam.

Pastor Hamersma

Dameskerkkoor

zo
Eucharistieviering, Winschoten @ RK kerk St. Vitus Winschoten
okt 2 @ 09:30

Eucharistieviering,

Zondag 2 oktober  09:30  uur in de RK kerk Sint Vitus te Winschoten.

St. Vituskoor

Bijzonderheden: Crèche

Woord- & Communieviering, Hoogezand-Sappemeer @ RK kerk HH. Martinus - Willibrordus Sappemeer
okt 2 @ 09:30

Woord- & Communieviering,

Zondag 2 oktober  09.30 uur in de  RK kerk HH. Martinus – Willibrordus te Sappemeer.

Leden van de werkgroep

Samenzang

Marialof, Veendam @ RK kerk Maria ten Hemelopneming Veendam
okt 2 @ 16:00

Marialof,

Zondag 2 oktober  16:00  uur in de RK kerk Maria ten Hemelopneming te Veendam.

Herenkoor

okt 4 @ 09:30

Rozenhoedje bidden @ Sint Vitus Winschoten
okt 4 @ 19:00

– Winschoten

Dinsdag 4, 11, 18, 25 oktober

Aanvang 19.00 uur

Oktober is, na de maand mei, de tweede Mariamaand. Het is een uitbreiding van het liturgische feest van Maria Koningin van de Rozenkrans op 7 oktober. Deze viering werd ingesteld door de heilige paus Pius V in 1571 ter nagedachtenis aan de zeeslag bij Lepanto (Griekenland). Hier versloegen, op 7 oktober, de christelijke troepen de Ottomanen. Paus Pius V schreef de overwinning toe aan de hulp van Maria verkregen door het bidden van de rozenkrans.

Wanneer je één keer het gebedssnoer bidt, dan heb je een rozenhoedje gebeden. Dit bestaat uit het kruisteken, de geloofsbelijdenis, drie Weesgegroetjes en vijf tientjes van telkens een Onze Vader, tien Weesgegroetjes en het Eer aan de Vader. Bij elk tientje kan je mediteren over een mysterie van de rozenkrans. Afsluiten doe je met het kruisteken. Om de rozenkrans te bidden, ga je vier keer het gebedssnoer rond.

Rozenhoedje bidden @ HH. Martinus-Willibrordus, Hoogezand-Sappemeer
okt 5 @ 10:00