Vieringen

feb
15
wo
KVG avond @ MFC de Binding
feb 15 @ 19:30

Nieuws van het KVG
Op woensdag 15 februari is er een avond van het KVG.
De heer Jos Dekker van de zedenpolitie is weer bereid gevonden om ons deze avond voorlichting te geven over zijn werk en over kindermishandeling.
Aanvang 19.30 uur in MFC De Binding
Het KVG-bestuur

feb
25
za
Theatervoorstelling “Zie de mens” @ De Spil
feb 25 @ 20:00
op zaterdag 25 februari 20:00 uur in de Spil, Beukenlaan 1, Nieuwe Pekela

Zie de Mens

Een theatercollage over SAMEN-redzaamheid

SAMEN hebben we het gered, een nieuwe theaterproductie, Zie de mens. Een voorstelling in een unieke opstelling geïnspireerd door corona.

DE VOORSTELLING  Zie de Mens is een collage van poëtische  scènes en monologen omlijst door een variëteit aan muzikale sferen. De thema’s van de voorstelling worden tot leven gebracht door mensen die weten hoe het is om te leven in situaties die kwetsbaar maken. Door ons dus. Zie de mens is een zoektocht. Naar de zin en onzin van zelfredzaamheid. Zelfredzaamheid op eigen kracht en met eigen middelen. Bestaat dat? Moeten we dat willen? Iedereen zelfredzaam?

Wij worden ‘ervaringsdeskundigen’ genoemd. Dat klinkt mooi. Maar het is pas echt mooi als die deskundigheid in het licht wordt gezet. Daarom de theatervoorstelling Zie de Mens.

Als de ambitie om de kloof tussen afhankelijk en onafhankelijk te dichten plaatsmaakt voor de overtuiging dat het vooral de onafhankelijken zijn die van die kloof te lijden hebben…

K.J. van Klaveren

Armoede is geen zaak van liefdadigheid. Armoede is een zaak van rechtvaardigheid.

Nelson Mandela

Begin 2020 stond de voorstelling al in de grondverf maar uiteraard in een conventionele theateropstelling; een speelvloer met acteurs in een decor tegenover een publiek op de tribune. Vanaf maart  maakte de corona-crisis het repeteren onmogelijk  en spelen in de traditionele opstelling zou voorlopig geen doorgang kunnen vinden.

In juni 2020 was het veilig genoeg om de repetities te hervatten maar nu in een opstelling die als corona-proof beschouwd mag worden. In een grote fabriekshal in Zwolle vonden we de ruimte om de nieuwe versie te creëren. In deze versie heeft elke acteur zijn eigen mini-podium met veel tussenruimte tot de andere podia. Het publiek bevindt zich op stoelen tussen de podia op ruime afstand van elkaar en van de podia zodat we  voldoen aan de eisen die nodig zijn voor een veilige uitvoering. Deze opstelling draagt bij aan een bijzondere theaterervaring. Dus ook zonder de coronamaatregelen, blijven we in deze opstelling spelen.

 

mrt
23
do
Ontmoetingsdag voor mensen die hun partner verloren @ RK kerk HH. Martinus - Willibrordus Sappemeer
mrt 23 @ 10:00 – 15:30

Ontmoetingsdag voor mensen die hun partner verloren hebben op 23 maart 2023 in Sappemeer

De diocesane werkgroep Partnerverlies van het Bisdom Groningen-Leeuwarden organiseert elk half jaar in een andere regio een Ontmoetingsdag voor mensen, die hun partner door de dood hebben verloren. De ontmoetingsdag is dit voorjaar op DONDERDAG 23 maart 2023 van 10-15.30 uur in de parochiezaal te Sappemeer (adres: Noorderstraat 154, 9611 AP)

Het ontmoeten van elkaar staat deze dag voorop, omdat gesprek met mensen die een soortgelijke ervaring hebben heel waardevol en helend kan zijn.

Pastoraal werker Wiebe Mulder, voorzitter van de werkgroep, vertelt iets over het omgaan met verlies en rouw, ook in het perspectief van het geloof. Hij zal ook stilstaan bij de plaats die God daarbij inneemt. De dag wordt afgesloten met een korte gebedsviering.

Voor koffie/thee en een lunch is gezorgd. We verwachten van u een bijdrage in de kosten van € 12,00.
Desgewenst kunt u iemand uit uw omgeving meenemen.

Tot 15 maart 2023 kunt u zich opgeven bij:

Bisdom Groningen-Leeuwarden
Ubbo Emmiussingel 79
9711 BG Groningen
tel. 050-4065888
Email: l.winter@bisdomgl.nl

Voor meer informatie kunt u bellen met:

Dhr. H.J.M. Steentjes, tel. 06-50462220
Mevr. M.G. Scholte Aalbes-Schomaker, tel. 0599-587331
Mevr. M.H.A. Steen-Blom, tel. 0516-850820
Dhr. T. Groen, tel. 0527-202535

Na opgave ontvangt u rond 16 maart 2023 een programma, een routebeschrijving en verdere informatie over de ontmoetingsdag. Sappemeer is per bus en trein bereikbaar. Voor meer informatie over vervoer kunt u contact opnemen met mw. L. Winter:
e-mail:l.winter@bisdomgl.nl, telefoon: 050-4065888

Bron: Bisdomgl.nl