za
Samen eten, samen delen
feb 1 hele dag

Samen eten, samen delen.

Wie aanwezig was bij de theatervoorstelling over het leven Franciscus van Assisi, is vast geprikkeld geraakt door zijn levenswijze. Strekking van het verhaal; aandacht hebben voor jouw naaste, delen van jouw welvaart en sober leven. Met diverse activiteiten willen we door het jaar heen aandacht geven aan deze, spraakmakende zonderling, met een voorbeeldfunctie binnen de katholieke geschiedenis.

Franciscus was héél streng voor zichzelf, en voerde zijn levensstijl extreem ver door. Dit vragen we echt  niet van u. Maar de projectgroep die het Jaar van Franciscus vorm en inhoud geeft is bijzonder creatief en zoekt naar lucratieve activiteiten om deze levenswijze ook in ons leven een plekje te geven.

De theatervoorstelling ‘Het leven van Franciscus’, en de lezing van de Stichting Kerk in Nood over de vervolging van christenen in b.v. Irak waren bijzonder succesvolle activiteiten.

In het nieuwe jaar kiezen we in navolging van onze Paus Franciscus voor het thema;

Eten met Franciscus. Samen eten, samen delen. Hoe dan, zult u zich afvragen.

Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk, ( alleen of in groepsverband) iets klaar te maken voor een gezamenlijke maaltijd. Met de nadruk op sober, gezond en toch lekker.

Het allermooist zou zijn dat daar ook nog een persoonlijk verhaal aan vast zit. B.v. herinneringen aan  het stamppotje van oma. Een gerecht wat bij een bepaalde feestdag hoort zoals de Driekoningenkoek met  boon. Aan diegenen onder ons die niet in Nederland geboren zijn vragen we; laat ons kennis maken met gerechten  die sterk aan jouw thuisland doen denken. Kortom, we laten ons gewoon graag verrassen.

De gebundelde recepten, met bijbehorende verhalen willen we graag uitgeven als kookboekje. ‘Recepten voor een gezonde levensstijl!’ was ons  idee.

Samen aan tafel gaan past bij onze katholiek traditie en brengt mensen dichter bij elkaar. Ook goed voor de onderlinge samenhang binnen onze locaties.

Alle ruimte aan de locaties om invulling te geven aan deze activiteit, die in het weekend van 1 en 2 februari gehouden gaat worden. Op zaterdag vóórde viering en op zondag erna.

Samen eten, samen delen past ook wel bij de kerstgedachte. Het is misschien een aanrader om tijdens het gezellig samenzijn hierover alvast eens na te denken.

Werkgroep Jaar van Franciscus

Vragen; mail de projectgroep via: info@heiligenorbertusparochie.nl

Samen eten, samen delen
feb 2 hele dag

Samen eten, samen delen.

Eten met Franciscus. Samen eten, samen delen. Hoe dan, zult u zich afvragen.

Werkgroep Jaar van Franciscus

Vragen; mail de projectgroep via: info@heiligenorbertusparochie.nl

3 kerkenconcert te Sappemeer @ Doopsgezinde kerk
feb 23 @ 14:00 – 16:45

Een aantal mensen van de Doopgezinde kerk, de St. Willibrorduskerk en de Koepelkerk hebben in onderlig overleg besloten deze kerken met hun prachtige orgels wat meer onder de aandacht te brengen.

Dat heeft geresulteerd in een “3-kerken” concert op zondag 23 februari 2020.

Hopelijk is het goed weer en zal het een afwisselende middag worden. Iedereen is van harte welkom!

Kaarten voor het geheel zullen 10,- kosten (kinderen tot 12 jaar gratis) en te verkrijgen bij Comprint (Noorderstraat 81-83) of te reserveren bij 3kerkenconcert@gmail.com , (dan contant betalen bij binnenkomst). De Doopsgezinde kerk zal om 13.30 uur open zijn.

Achter in onze kerk liggen flyers die u kunt meenemen.

Namens het organisatiecomité, Guus Kloosterhuis en Els van der Tuin.

jul
Passiespelen Tegelen
jul 5 hele dag

Passiespelen Tegelen: Gaat u mee?

In de zomer van 2020 worden voor de 21e keer de Tegelse Passiespelen gehouden. Bijna 3000 acteurs, musici, koorleden en figuranten brengen in Openlucht theater “De Doolhof” in Tegelen de gloednieuwe productie ‘Hem achterna’. Een passiespel op het podium. Een unieke theaterbelevenis voor oud en jong, voor iedereen.

De Passiespelen van Tegelen worden sinds 1931 om de vijf jaar opgevoerd. Leidraad in de voorstelling is het emotionele verhaal over de laatste dagen van Jezus: van zijn glorieuze intocht in Jeruzalem en het laatste avondmaal tot zijn dood aan het kruis en zijn verrijzenis. Aan dit aloude verhaal wordt niet getornd. Toch is elke editie anders, doordat het verhaal door een nieuw artistiek team wordt verteld en meer naar het hier en nu wordt gebracht.

Bekende en nieuwe verhalen smelten in ‘Hem achterna’ samen in een groots spektakelstuk over strijd, onderdrukking en verdriet. Maar vooral ook over liefde, vriendscha, vurige hoop en een oprecht geloof in een betere wereld. Het 21e Passiespel is herkenbaar, scherp en indrukwekkend. Het zal verrassen en verbazen…………

Op zondag 5 juli 2020 gaan we ’s ochtends vroeg met een luxe touringcar naar de Passiespelen in Tegelen. De kosten voor deze dag bedragen € 65,00 per persoon. Dit is inclusief vervoer en entree.

Gaat u mee…………..

Voor meer informatie en opgave kunt u contact opnemen met Pastor Bernard Buit,