Lezing: Spiritualiteit van Franciscus

Wanneer:
28 februari 2020 @ 19:30 – 20:30
2020-02-28T19:30:00+01:00
2020-02-28T20:30:00+01:00
Waar:
Kapel Huize St. Franciscus
Prins Bernhardlaan 56
Veendam

Lezing: Spiritualiteit van Franciscus

 

In dit Franciscus jaar hebben we al meerdere keren iets mogen zien en horen over Franciscus. Door zijn leefwijze en door zijn gedachtegoed wist hij hiermee door de eeuwen heen vele mannen en vrouwen te inspireren en zo kreeg hij vele volgelingen.  Zijn levenswijze inspireert om eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend door het leven te gaan. Hij hechtte niet aan status of materie en had onvoorwaardelijk lief. Zijn compassie heeft velen in het hart geraakt, en doet dat tot op de dag van vandaag nog steeds. Franciscus werd geïnspireerd door het evangelie. Hij heeft laten zien hoe liefde op een diep niveau een brug kan slaan tussen mensen, ongeacht hun religies en culturen.

 

Maar wat is die spiritualiteit, wat houdt zij in, wat raakt die mensen hierin…….

 

Op vrijdagavond 28 februari zal er een boeiende lezing gegeven worden over de spiritualiteit en het gedachtegoed van Franciscus door een lid van de Franciscaanse beweging.

 

Deze Franciscaanse Beweging brengt mensen samen die zich aangetrokken voelen tot het gedachtegoed van de heilige Franciscus van Assisi. De beweging biedt daarmee mannen en vrouwen de mogelijkheid om onbevangen te reflecteren op zijn of haar plaats in de samenleving, en om vorm te geven aan zingevingsvragen die zich daarbij aandienen.

 

De Franciscaanse Beweging zet zich in voor een betrokken en vredelievende samenleving, met aandacht voor elkaar, voor de kwetsbaren van onze tijd en voor het welzijn van de natuur.

 

Wanneer:         Vrijdag 28 februari

Waar:              Kapel Huize St. Franciscus

                       Prins Bernhardlaan 56, Veendam

Tijd:                19.30 uur (Kapel is open vanaf 19.15 uur)

Spreker:          Lid van de Franciscaanse beweging

 

U bent van harte welkom!