Op pelgrimage naar Rome en Assisi.

Met enige regelmaat word ik benaderd door mensen die nog eens naar Rome of Assisi zouden willen gaan. Wel . . . dat kan.

Allereerst is er een reis van 24 – 28 juni naar Rome gepland. Deze reis is ook heel geschikt voor mensen die al eens in Rome geweest zijn. Samen met diaken Rob Mascini gaan we in kleine groepen door de stad trekken, iedere groep met een gids. U kunt intekenen om daar naar toe te gaan, waar u misschien nog nooit geweest bent of om nog eens terug te gaan naar die kerk of dat museum waar u bijzondere herinneringen aan heeft. Deze reis wordt gefaciliteerd door DrieTour. Mocht u in deze reis geïnteresseerd zijn, laat het me dan even weten of kijk op de website:

https://boeken.drietour.nl/italie/maatwerkreis-italie-rome-o.l.v.-dhr.-r.-mascini-en-dhr.-c.-ketelaars

 

 

Vervolgens komt er een reis naar Assisi e.o. van 1 – 6 oktober. We gaan naar “het land van Sint Franciscus”, de heilige van de armen. In de week van zijn feestdag (4 oktober) zijn we in zijn geboortestad. We bezoeken naast Assisi dorpen en stadjes met de plekken waar hij woonde en leefde, bad en vastte en waar de wonderen geschiedden, zoals o.a. La Verna (stigmata), Gubbio (de wolf), Greccio (kerststal) en het Meer van Trasimeno. Met de bus gaan we op pad door Umbrië, die prachtige streek in het hart van Italië. Ook deze reis mag ik samen met diaken Mascini begeleiden.

Meer over deze unieke reis vindt u op

https://www.huisvoordepelgrim.nl/reisaanbod/assisi

 

En tenslotte is er de reis “Kerst in Rome” van 23 – 27 december a.s. We vieren Kerstmis in Rome, de eeuwige stad. We bezoeken de kerstkerk van Rome, de Santa Maria Maggiore, een gezellige kerstmarkt en een indrukwekkende tentoonstelling van kerststallen.

Kerstavond zijn we met andere Nederlandse pelgrims te gast in de Kerk van de Friezen, of misschien vieren we de nachtmis met de paus in de Sint Pieter . . .

Uiteraard zijn we aanwezig op het plein met een prachtige kerststal voor de bekende zegen Urbi et Orbi van de Paus.

Al wandelend door prachtig versierde straten bezoeken we de diverse delen van Rome, en natuurlijk is er ook tijd om zelf de stad te verkennen en te genieten van een heerlijke cappuccino. Geïnteresseerd of meer informatie? Kijk op de website https://www.huisvoordepelgrim.nl/reisaanbod/rome-2024/kerst-in-rome .

 

Chris Ketelaars chrisketelaars45@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit artikel